Två män häktas misstänkta på sannolika skäl för ett grovt rån vid Järnringen i Partille förra året.
Två män häktas misstänkta på sannolika skäl för ett grovt rån vid Järnringen i Partille förra året. Bild: Isabel Bark

Två män häktade för grovt rån vid Järnringen i Partille

Två män i 20-årsåldern sitter sedan i höstas häktade på sannolika skäl misstänkta för misshandel och försök till grov utpressning i Biskopsgården i somras. Nu häktas de på nytt även misstänkta för ett grovt rån som ska ha inträffat vid Järnringen i Partille förra året.
– När vi utredde det som skedde i somras har det även nystats fram att detta har skett, säger Fredrik Berglund, kammaråklagare.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var i höstas som den första av de två männen häktades på sannolika skäl misstänkt för misshandel och försök till grov utpressning i Biskopsgården i somras. Någon månad senare häktades ytterligare en man, också han i 20-årsåldern för samma brott.

Sedan dess har utredningen nu kunnat leda fram till nya misstankar.

Under tisdagen omhäktades därför de båda männen nu även misstänkta på sannolika skäl för grovt rån vid Järnringen i Partille för lite mer än ett år sedan.

LÄS MER:Man gick till attack på Willys i Partille

– När vi utredde det som skedde i somras har det även nystats fram att detta har skett, säger Fredrik Berglund, kammaråklagare.

I övrigt kan han inte ge många kommentarer kring händelserna då det råder sträng förundersökningssekretess kring ärendet.

Båda männen sitter fortsatt häktade med restriktioner som omfattar förbud mot samsittning, gemensam vistelse, att ta emot besök, använda elektronisk kommunikation och ta emot eller skicka försändelser som brev.

LÄS MER:Butiksbesökarna om attacken på Willys i Partille

Uppges ha relation till organiserad brottslighet

Enligt tidigare domstolsärenden är den ena mannen föremål för utvisning och den andra har tidigare dömts för bland annat snatterier, narkotikabrott, olovlig körning, smuggling och brott mot lagen om förbud beträffande knivar.

Han ska även enligt en bedömning, gjord av polisen i lokalpolisområde Storgöteborg nordost på uppdrag av Kriminalvården ”ha en relation till organiserad brottslighet och kriminella nätverk som uppfyller EU:s kriterier.” De menar även att hans brottslighet har en negativ påverkan på lokalsamhället.

Åtal i ärendet ska enligt tingsrätten väckas senast 13 december, men enligt kammaråklagare Fredrik Berglund kan förundersökningen komma att dra ut på tiden.

– Jag tror vi kommer behöva utreda längre än så, säger han.

LÄS MER:Man misshandlad – slogs blodig i ansiktet

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS