Mannens ärende ska upp i Göteborgs tingsrätt i slutet av månaden.
Mannens ärende ska upp i Göteborgs tingsrätt i slutet av månaden. Bild: Anders Ylander

Tutande man åtalas för drograttfylla: ”Bilen var avstängd”

Boende och förbipasserande på Parallellvägen i Partille ringde polis då de bevittnat en man som på ett irrationellt vis tutade i med sin bil. Nu har mannen åtalats misstänkt för rattfylla och ringa narkotikabrott.
– Jag vet inte hur de har tagit mig för drograttfylla när jag inte har kört bil, säger mannen i förhör.

ANNONS

Det var vid lunchtid den 7 juli som polis larmades till Parallellvägen i Partille. I förundersökningsprotokollet som Partille Tidning tagit del av, framgår det att mannen ”kör runt i området runt Parallellvägen och tutar och beter sig allmänt avvikande.”

När polisen anländer till platsen hittar de bilen och mannen som då parkerat. En av polismännen gick då fram till mannen och konfronterade honom.

”Väl framme vid fordonet går undertecknad (polismannen själv red. anm.) fram till förarplatsen där misstänkt sitter, misstänkt är ensam i bilen. När undertecknad frågar vart misstänkt har kört ifrån svarar han att bilen inte har varit igång och att han inte har kört bilen”, skriver polismannen i sin rapport och fortsätter:

”Undertecknad kan tydligt se att bilen backade i samband med att patrull körde in på parkeringen samt att lyktorna var på fram tills att undertecknad bad misstänkt stänga av bilen”.

Hade narkotika i blodet

Mannen, som är i 35-årsåldern, visade enligt polisen upp tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika då han bland annat hade små pupiller, sluddrigt tal och muskelryckningar i ansikte, armar och händer.

Mannen togs med för provtagning och i hans blod hittade man spår av både kokain och amfetamin. Han erkänner att han tagit narkotika några dagar innan och har åtalats för ringa narkotikabrott.

Nekar till brott

Han misstänks också och står åtalad för rattfylleri, då han tros ha framfört bilen under narkotikapåverkan. Det brottet nekar han dock till, i förhör med polis.

Polisen: Berätta om händelsen

– Jag stod stilla i bilen när de kom. Bilen var avstängd. Jag vet inte hur de har tagit mig för drograttfylla när jag inte har kört bil.

Polisen: Vart i bilen satt du?

– I framsätet

Polisen: Vid förarplatsen?

– Ja.

Polisen: Varför satt du i bilen?

För jag äger bilen. Det var en parkeringsplats.

LÄS MER:Drogpåverkad körde bil – togs på bar gärning

LÄS MER:Man körde drograttfull utan körkort – åtalas

LÄS MER:Körde drograttfull på E20 – fanns knark i bilen

ANNONS