Trots kvalförlusten – Wizards är klart för allsvenskan

Partille Innebandys herrar, i folkmun Wizards, förlorade mot Lund i kvalet i april. Men tack vare en vakans i serien är de nu klara för allsvenskan.
– Det var aldrig aktuellt att tacka nej, säger Ulf Andersson, sportsligt ansvarig i klubben.

ANNONS
|

Efter en gastkramande duell över tre matcher i våras stod det klart att Wizards herrar missat platsen i allsvenskan med minsta möjliga mån. Men om det deppades då så är det gladare miner nu. I slutet av juni blev det nämligen klart att Wizards trots allt får en plats i innebandyns näst högsta serie. Detta sedan ett av lagen, Lagans IF, valt att dra sig ur serien. Då Wizards var högst rankat av lagen strax nedanför så gick frågan från Svenska Innebandyförbundet till dem först. Svaret kom nästan direkt.

– Att tacka nej fanns aldrig på kartan men det är viktigt att få alla med sig på resan och känna att organisation, ekonomi och för den delen spelarna motsvarar kravbilden. Det tog oss en dag att försäkra oss om detta, säger Ulf Andersson.

ANNONS

Vill bli stabila

Styrelsens beslut var enhälligt och svaret gavs formellt till tävlingskommittén vilket innebär att Wizards från och med kommande säsong är ett allsvenskt lag såväl på herr- som på damsidan.

– Föreningens målsättning är att långsiktigt vara stabila allsvenska lag med en bra grund för talangutveckling. Damerna gick upp med minsta marginal, herrarna missade. Ibland är skillnaden mellan succé och misslyckande minimal, säger Ulf Andersson.

Behöver förstärka

Den allsvenska platsen innebär att en hel del behöver skruvas på för att matcha den hårdare konkurrensen. Inte minst spelartruppen som egentligen redan var satt för ytterligare en säsong i division 1.

– Vi kommer behöva förstärka mer nu. Vi var ganska nöjda och tycker vi har ett bra lag men att hitta två-tre spelare till av kvalitet är det vi jobbar efter just nu, säger Ulf Andersson.

LÄS MER:Kvalhjälten kan lämna Wizards: ”Syrran försöker övertala”

LÄS MER:Vilken klubb har snyggaste emblemet i Partille?

ANNONS