Toppbetyg till Björndammens sommarfest: ”Tvärbra”

För andra året i rad anordnades en sommarfest i Björndammen för att skapa något roligt att samlas kring och kickstarta sommarlovet med.
– Vi hoppas att det här blir en återkommande tradition, säger Ali Faily, som haft huvudansvaret för eventet.

ANNONS

Han är en av medlemmarna i områdesteamet som har funnits i ett och ett halvt år. Under den tiden har deras arbete uppmärksammats, både i och utanför Partille. Samverkan är ett nyckelord i sammanhanget. Genom att vara ute och träffa unga och vuxna, samt skapa bjuda in till olika aktiviteter, skapas ett större engagemang.

– Nu får jag förfrågningar via mejl om folk som hör av sig sig och frågar om de kan hjälpa till. Sedan har vi ungdomsambassadörer som är här och hjälper till helt gratis, säger Rami Shabo som är projektledare för områdesteamet.

Ungdomsambassadörer jobbar gratis

En av ungdomsambassadörerna hittar vi vid sumomattan som är ett av de populärare inslagen på festområdet. Ranny Al Saab har åkt från Bergsjön för att hjälpa till.

– Förra året gick jag med i ungdomsteamet. Visst kan man sitta hemma, chilla och titta på tv. Men att vara med vänner här och hjälpa till är roligare, säger han.

Vid sumomattan står kompisarna Niko och Knut, som till hösten ska börja på högstadiet i Stadsparksskolan.

– Det här är tvärbra. Soligt och varmt. Jag gillar sumon och basketen bäst. Men nu är man lite trött, säger Niko som verkar maxa sin upplevelse.

Knut instämmer och lägger till att hinderbanan även den var en succé.

Konstnär på plats för att teckna porträtt

För de som ville sitta ner och ta det lugnt fanns en möjlighet att få sitt porträtt tecknat av konstnären Johannes Nygren. Man fick välja mellan karikatyr eller naturtroget porträtt. Shillan Niima med sonen Elias kom överens om att välja ett porträtt. Sedan var det bara att sitta still under fem, tio minuter innan teckningen i blyerts var klar.

Hur länge behöver man öva för att göra ett sådant här porträtt?

– Jag har tecknat hela livet och då är det enklare. Men tidigare kanske det tog mig en halvtimme att göra ett sådant här porträtt. Nu har jag tränat upp mig så det går mycket snabbare. För en som aldrig har tecknat skulle det nog ta tio år att lära sig det här, säger Johannes Nygren som vid 16-tiden hade gjort ett 20-tal teckningar.

Den som väntar på fler kul aktiviteter i området behöver inte vänta länge. Redan under lördagen är det dags för Oluffs galej. En ny heldag med aktiviteter och musik där bland annat Hanna Ferm kommer att uppträda.

– Vi kommer att vara där och hjälpa till också, säger Ali Faily.

LÄS MER:Miljonsatsning på områdesteam – riktar in sig på otrygga områden

LÄS MER:Så jobbar Maral för de unga i Partille: ”Tagit ett stort kliv”

LÄS MER:Ungdomsambassadörer arrangerar egen fotbollsturnering

LÄS MER:Ahmed erbjuder unga en trygg plats att hänga på nattetid

ANNONS