Tomten kommer tidigt till Partille herrgård i år

Julmarknad redan tidigt i november? För Partille hemslöjds- och konsthantverksförening är det rena jackpotten.
– Vi har haft kö i kassan hela dagen, säger ordförande Britt-Marie Moberg.

ANNONS

LÄS MER:Hemliga intressenterna – som kan rädda Kniven från rivning

Fullt på parkeringen och kö i kassan när den årliga Jul på Slottet-marknaden invigdes i Partille herrgård under lördagen. I en dryg vecka, varje dag från lunch, kommer marknaden att hållas öppen och det är 21 medlemmar ur föreningen som ställer ut som säljer sina hantverk.

– Vi ligger tidigt i år, det brukar vara runt första advent, men det verkar vara en bra tid. Ingen konkurrens och folk är sugna på att gå på marknad efter två års corona, säger Britt-Marie Moberg som är nyinvald ordförande i föreningen.

LÄS MER:Gamla möbler blir som nya när Jessika startar återbruk

Tillsammans med några andra i föreningen, bland annat Elisabeth Johansson som är dagens kompanjon i kassan, har hon kämpat med elvatimmarsdagar sedan i torsdags med att få ordning på marknaden och utställningen. Allt slit till trots är det otroligt skönt att vara igång.

– Det är så kul det här, vi har en fin gemenskap i föreningen. Som pensionär går det inte bara att sätta sig i soffan och vänta på att någon ska knacka på, du måste aktivera dig, säger Britt-Marie Moberg.

Normalt sett medverkar hon själv med sina lapptäcken men hon har tagit en liten paus från hantverkandet och återkommer istället nästa år. Hon ger istället plats för allt från tomtar till silversmycken, knivar och lotteri.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS