Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Tomt i vinterhyllorna på Biltema: ”En lastbil är på väg med pulkor”

När snön kommer blir det rusning efter vinterprylar. Något Biltema märkt av tydligt.
– Försäljningen har slagit i taket, säger butikschefen Magnus Joersjö på Biltema i Partille.

LÄS MER: Snökaoset har dragit in

Så fort det landar en centimeter snö på marken och den ligger kvar i mer än 20 minuter så får svensken eld i baken och vill ge sig ut i pulkabacken. Så har det alltid varit och så verkar det förbli. I alla fall om vi ska tro butikschefen på relativt nyöppnade Biltema i Partille, Magnus Joersjö. I hans butik har det sedan i helgen varit rusning efter prylar som har med vinter att göra.

– Vi har haft ett enormt tryck, kanske framförallt idag då det snöat ordentligt. Pulkor och snöskyfflar har gått så mycket att det mesta tagit slut, säger han.

En lastbil på väg

Han berättar att det brukar vara så här men att årets rusning nog faktiskt är ”något mer extrem” än det han varit med om tidigare. Och för att lösa situationen med tomma hyllor så är en extra lastbil på väg.

– Ja, vi får in en helt extra lastbil med bara vintergrejer för att fylla på. Den är på ingång och snart här, skrattar Magnus Joersjö.

Vinterspiken i försäljning kommer drygt två månader efter att Biltema slagit upp portarna till Nordens största varuhus i Partille och enligt butikschefen har det mesta gått som planerat.

– Det rullar på fint tycker jag. Folk börjar hitta oss och vi får bra betyg, upplägget i varuhuset känns fint. Vi är nöjda.

LÄS MER: Storhelg för däckfirmorna – nu ska årets inkomster dras in

Ont om parkeringar

Det enda kruxet har hittills varit trafiksituationen i området som är stökig på grund av mycket byggnation.

– När området är klart och satt sig, då kommer att det bli jättebra här. Vi har haft lite problem med infarten som varit svår att hitta, särskilt när en väg in var enkelriktad på grund av bygget. Men nu är den borta och vi märker att det blir lättare för kunderna att komma fram till butiken.

Parkeringssituationen kunde också vara bättre och framförallt då vid evenemang i Partille Arena.

– Då händer det att folk som ska dit ställer sig på vår parkering och våra kunder blir utan plats. Det skulle inte skada med lite fler parkeringar i området.

Runt årsskiftet flyttar stora delar av Biltemas huvudkontor in på tredje våningen i byggnaden och befäster därmed tanken att Partillebutiken ska vara ett flaggskepp.

– De första har redan börjat flytta in men i januari kommer vi att ha huvudkontoret här, kollegor från varuhuset i Sisjön och runt om i landet kommer hit och jobbar härifrån, säger Magnus Joersjö.

LÄS MER: ”Actionsnubbe” får fängelse – 
körde motorcykel utan körkort

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.