Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Tjuvar sågade sig in och stal för tiotusentals kronor – i Öjersjö

Under natten till torsdagen fick polisen larm om ett inbrott på jättebygget i Gökegård. Väktare var på plats 15 minuter senare, men vid det laget var tjuvarna borta med sitt byte. Totalt stals utrustning och verktyg för tiotusentals kronor.
– Vi hoppas vi slipper tjuvar framöver, säger Isabell Hilmersson, projektledare på byggbolaget JM.

Klockan 03.41 på torsdagsnatten gick larmet på bygget i Gökegård. Efter cirka15 minuter var väktare på plats men trots detta hade flertal verktyg hunnit stjälas. Exakt hur mycket stöldgodset är värt har byggbolaget JM inte räknat ut än, men man uppskattar att det rör sig om en summa på mellan 40 000 och 80 000 kronor.

Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst, nämnde tidigare under dagen till Partille Tidning att gärningsmännen fångats på övervakningskameror.

– Där (i Gökegård) kan vi också se i en kamera hur folk rör sig och vi ser hur någon sågar upp ett lås med någon form av vinkelslip för att ta sig in i en container.

LÄS MER: Förskolepersonal har fått nog av skadegörelse – vill ha ökad bevakning

Rörelse i området minskar inbrottsrisk

Partille tidning har tidigare rapporterat om inbrott på byggarbetsplatser i Öjersjö.

– De är ute efter verktyg för att de vet om att det finns ett värde i det. När det flyttar in personer kommer det inte vara på samma sätt då området just nu är tomt, säger Isabell Hilmersson.

Byggarbetsplatsen tas upp av bland annat JM, Partillebo och Skanska. Sammanlagt ska byggnationen resultera i 400 bostäder.

– Innan sommaren 2023 flyttar personer in i Skanskas villor. Det är bra när folk bor där.

LÄS MER: Här ska du vara extra försiktig när du parkerar i Partille

Är ni oroliga inför fler inbrott?

– Det finns en risk för inbrott då ingen ser något under natten men vi har bra skyddsåtgärder i form av larm och kameror så vi hoppas vi slipper tjuvar framöver.

Trots inbrottet rullade byggnationen på som tidigare. Det gick dock åt en del resurser när det kom till tid, berättar Isabell Hilmersson.

– Platsledningen fick åka dit tidigare och göra en inventering för att se vad som saknas. Det tar tid att få ordning på detta.

Tidigare under natten, klockan 01.45 gick ett kameraalarm vid bygget på Brasegården i Öjersjö. Än så länge finns ingen misstänkt.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.