Thaiboxaren om fighten på hemmaplan i Partille arena

I helgen bjöds det på thaiboxning i världsklass när fightinggalan ”Muay Thai for Life” arrangerades i Partille Arena. När Nasim Kazem från Björndammen besegrade sin norska motståndare Thiago Mendes ekade segerjublet.
– Han var tuff, han var jävligt tuff, jag fick en del hårda smällar i tredje ronden men jag var beredd på det och kunde ta mig ur det, säger han.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Under söndagen slog Partille Arena upp dörrarna för den stora fightinggalan ”Muay Thai for Life”. Under kvällen mötte flera lokala fighters några av världens bästa thaiboxare, bland annat Nasim Kazem från Björndammen som mötte norrmannen Thiago Mendes.

Efter att ha vunnit de två första ronderna såg det ut att vända i den tredje, men det lyckades Nasim Kazem förhindra.

– Han var tuff, han var jävligt tuff, jag fick en del hårda smällar i tredje ronden men jag var beredd på det och kunde ta mig ur det, säger han.

När segern stod klar ekade jublet i arenan och både familj och släkt som satt i publiken kunde dra en lättnadens suck.

– De blev väldigt glada, de var säkert också lite nervösa också och så. Det var kul att se dem på plats eftersom det ger lite extra driv, säger Nasim Kazem.

LÄS MER:Partillefighters gör upp – under thaiboxningsgala i arenan

”Hade bestämt mig för att vinna”

Under coronapandemin har han inte kunnat gå lika många matcher som vanligt, då thaiboxning är en publiksport. Därför tyckte han det var extra kul att det äntligen öppnar upp igen – och på hemmaplan.

– Det var skönt att fajtas med hemmapubliken igen, jag har längtat efter att göra det och jag hade bestämt mig för att vinna helt enkelt, ödmjukt sagt. Hur jag skulle vinna visste jag inte men att jag skulle vinna, det var klart.

Inför matchen tränade han hårt och arbetar en hel del med att visualisera olika scenarion, vilket också bidrog till att han var beredd på att behöva ta sig ur en svår situation.

– Jag fick ta en del hårda smällar i tredje ronden. Men jag är nöjd med prestationen och med galan, det var topp.

Galan lockade tittare från flera delar av världen och förutom Nasim Kazems seger vann även Nicholas Bryant från Utby europatiteln efter seger mot fransmannen Florent Louis Joseph.

LÄS MER:Johan hänger på den ”sjuka hypen” - blir padeltränare

"Känns lite i benen”

Att galan drog extra tufft motstånd tyckte däremot Nasim Kazem bara var positivt.

– Det är när man slåss mot de som är bra som man själv blir bättre och just på en sån här gala är det extra speciellt eftersom det är så bra arrangerat. Du vill ha nån som är duktig att vinna över, då blir du bättre och får ett bra namn, säger han.

Nu dagen efter matchen laddar han om inför kommande träningspass och andra matcher framöver.

– Det känns lite i benen och lite ögat, annars bra. Nu är planen är att gå på en ny gala i ungefär januari, sen får vi se om det hinner dyka upp något mer innan det, säger han.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS