Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Tekniskt problem påverkar tågtrafiken

Trafikverket drabbades av omfattande teletekniska problem under onsdagskvällen. Det stoppade tågtrafiken i stora delar av landet. I Västra Götaland och Halland blev vissa regionaltåg försenade, men Västtrafiks tåg ska inte ha drabbats.

”Stora delar av Sveriges tågtrafik står still. Extremt stor påverkan på järnvägen på grund av systemfel”, uppgav Trafikverket på sin hemsida på onsdagskvällen.

Vid 20-tiden meddelade dock myndigheten att tågtrafiken var igång igen men att följdförseningar är att vänta, rapporterar Ekot.

Enligt Trafikverket drabbades vissa regionaltåg i regionen, men Västtrafiks tåg ska inte ha påverkats i större utsträckning.

– Än så länge är vi inte superpåverkade. Det har varit lite störningar på Kinnekulletågen, men vi har inte drabbats jättestort , säger Olle Kohanovskij på Västtrafiks störningsjour vid 19.15-tiden på onsdagen.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.