Taket började brinna i Kniven: ”Kvävde elden med jackan”

Räddningstjänsten larmades under förmiddagen till Kniven i centrala Partille efter ett larm om brand i byggnad.
– Det är ett takarbete som antänt cellplast men den släcktes snabbt och ingen skadades, säger John Carlsson, kommunens ansvarige för Kniven.

ANNONS

Det var strax före 09.30 på torsdagsmorgonen som ett larm om en brand i byggnad inkom till SOS Alarm. Larmet kom från fastigheten Kniven, en gammal fabrikslokal som under senare tid rustas upp av kommunen för att användas som kultur- och hantverkshus.

Under ett yttre takarbete råkade ett cellplastlager i innertaket antändas och enligt räddningsledare på plats kom räddningstjänsten med fyra enheter till platsen. Även en ambulans skickades till adressen men ingen ska ha förts till sjukhus.

– Det blir stor rökutveckling när cellplast brinner och det är en stor byggnad så vi ville komma hit och kontrollera att branden inte spridit sig. Den var redan släckt när vi kom hit och några takarbetare har andats in rök, men med syrgas och frisk luft så är det lugnt, säger han.

Släckte elden med jackan

John Carlsson, som leder kommunens grupp med AME-anställda på Kniven, var tillsammans med sitt arbetslag först på platsen och John lyckades få av sig sin jacka och släcka elden med den.

– Ingen stor grej alls, det var kanske en yta på två gånger två meter och vi kvävde elden med jackan. Men det kunde såklart gått mycket värre, elden kunde ha spridit sig i taket, säger John Carlsson, som kunde återgå till sitt arbete inne i Kniven efter 10.17 då den sista enheten lämnade platsen.

Polisen meddelar att ingen anmälan kommer att skrivas.

– Det är ingen misstanke om brott och vi är klara på plats, säger Anna Göransson, presstalesperson på polisen väst.

LÄS MER:Partillepolisen varnar: Stor ökning av e-cigg – kan innehålla cannabis

LÄS MER:Förskola i paviljonger under hela våren – minskar köerna

LÄS MER:Knivens lokaler kan vara inflyttningsklara till årsskiftet

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS