Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Tåg började brinna – stopp i tågtrafiken

Ett godståg började brinna mellan Falköping och Herrljunga på torsdagen.
Två spår ska, enligt GP, vara i bruk, men det är oklart när det tredje öppnas.

Det var vid 14-tiden som tåget började brinna vid Floby. Runt 20 minuter senare hade branden släckts. Men det var då fortfarande stopp i tågtrafiken.

– Personal är på plats och det är ingen större fara. Däremot är järnvägstrafiken avstängd på Västra stambanan i båda riktningar. Det kommer den vara ett tag till, så länge vi är kvar där, sade Roger Almgren, räddningschef på räddningstjänsten till GP.

Det är sträckan mellan Göteborg och Stockholm som påverkats under dagen.

På Trafikverket står det att man ska återkomma med mer information. Men att man som resenär själv ska kolla med sitt tågbolag för vad som gäller för sin resa.

Sedan 15.40 ska två spår vara i bruk, enligt GP. Men det är oklart när det tredje öppnas. Som resenär bör man räkna med fortsatta förseningar i alla fall fram till kvällen.

Stationer där tågtrafiken kan påverkas:

Falköping C, Floby, Herrljunga, Göteborg C, Alingsås, Vårgårda, Skövde C, Hallsberg, Katrineholm C, Södertälje Syd, Flemingsberg, Stockholm Central, Nässjö C, Forserum, Tenhult, Huskvarna, Jönköping C, Bankeryd, Habo, Mullsjö, Sandhem.

Källa: Trafikverket.se

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.