Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Sven Melander är död. Den folkkäre skådespelaren blev 74 år gammal.  Bild: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Sven Melander är död. Den folkkäre skådespelaren blev 74 år gammal. Bild: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Sven Melander död – blev 74 år

Sven Melander är död efter en längre tids sjukdom, uppger familjen för nyhetsbyrån TT på torsdagen.
Den folkkäre skådespelaren och journalisten blev 74 år.

Som skådespelare blev Sven Melander för många känd som ”Berra” i Sällskapsresan där han tillsammans med göteborgaren Weiron Holmberg letade efter – och i slutet av filmen hittade – spritbutiken Pepes Bodega.

Sven Melander gjorde sig även känd som trollet ”Rulle” i tv-programmet Nöjesmassakern och som ”Steve med Lloyden” i Tack för kaffet.

Sven Melander var även under några år programledare för Snacka om nyheter i SVT.

”Vi är tacksamma för allt det stöd och omtanke som visats både honom och oss under den här tiden. Pappa hade in i det sista nära till skratt och var nyfiken på både människor och världen. Vi hoppas att det är så han kommer att minnas och vi är glada och stolta över de avtryck han gjort i många människors liv. Vi saknar honom redan och önskar att vi får sörja honom ifred”, säger Sven Melanders son Victor i ett uttalande, skriver TT.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

https://stampen.portal.worldoftulo.com/v2/shop/pt01-epk32145?utm_source=artikel&utm_medium=o[%E2%80%A6]untOrigin=PT&returnUrl=https://www.partilletidning.se#_ga=2.193390765.1084046077.1647587189-691201197.1632137647

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.