Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Högt tempo hos cykelverkstäderna inför vår och sommar. Bild: Selma El Chehabi
Högt tempo hos cykelverkstäderna inför vår och sommar. Bild: Selma El Chehabi

Svårt att få tag på elcyklar – lång kötid hos cykelhandlaren

Efter den rekordstora cykelbristen runt om i landet i fjol är förbättringen endast liten, för den som är ute efter elcykel är väntan lång.
– På heldämpade cyklar och elcyklar är väntetiden som längst, det är det jättestor brist på, säger Partilles lokala cykelhandlare.

Richard Magnusson på Sävedalens cykel berättar att det ser marginellt bättre ut i år och att fler cyklar nu finns inne till försäljning. Men väntan är fortfarande lång och företagen använder sig av kölistor som är flera månader långa. På de populärare varumärkena och modellerna kan det dröja upp till ett år.

– På heldämpade cyklar och elcyklar är väntetiden som längst, det är det jättestor brist på, säger Richard Magnusson.

Containerbrist påverkar tillgången på cyklar

Richard som själv distribuerar cyklar ser att det likt förra året fortfarande är samma orsaker som sätter käppar i hjulet hos återförsäljarna. Containerbrister, stängda fabriker och människor sjuka i corona har gjort det svårt att leva upp till efterfrågan inför sommaren även i år, fastän det långsamt går bättre.

– Det går väldigt långsamt, det gör det, och vi är långt ifrån den enda branschen som drabbats hårt av den stora containerbristen, men vi ser en liten förbättring sen ifjol. Det har gjort det väldigt svårt för cykelhandlarna här runt om men vi hoppas på en snar förbättring.

För cykelhandlarna att glädjas åt finns det allt fler barncyklar till försäljning, och verkstaden är i full gång.

– Verkstaden är knökfull. Januari och februari var desto lugnare, men när solen tittar fram allt mer kommer alla samtidigt.

LÄS MER: Rusning till cykelverkstäderna under halkan: ”Ökat markant”

LÄS MER: Elcyklar lockar tjuvar i Partille

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.