Succé för insamling till behövande familjer: ”Folk är så givmilda”

Sista finaldagen för insamlingen och diakonerna kan konstatera att det inte är några problem att få partilleborna att skänka julglädje till de mest behövande. Julklappar och presentkort strömmar in samtidigt som pengagåvorna via Swish var uppe i 40 000 kronor i tisdags.

ANNONS

Diakonerna Sarah Moberg och Carina Eriksson från Svenska kyrkan i Partille ler ikapp när Partille Tidning besöker deras bord utanför Ica Maxi och de får berätta om hur Partilleborna ställer upp med gåvor.

– Bara på Swish hade vi fått in 40 000 kronor i tisdags och det är utöver alla julklappar och presentkort som vi får in. Det har ju stått i tidningen och spridits på facebook och det är folk från hela Göteborg som varit med och stöttat oss, säger Sarah Moberg.

LÄS MER:Dopboom i Partille: ”En effekt av coronan”

30 familjer speciellt utvalda

30 extra behövande familjer som bor i Partille kommun ska under nästa vecka få hämta ut matkassar som skänks av Ica Maxi samtidigt som alla insamlade julklappar delas ut. Sarah och Carina har en lista där de prickar av så att barnen i familjerna ska få klappar som matchar deras ålder.

LÄS MER:Allumbutik hakar på ny trend – kör obemannad kassa

– Förenklat blir det julklappar till barnen och presentkort till tonåringarna.

Och det är inte bara de 30 utvalda familjerna som ska få lite extra julkänsla. Sarah Moberg räknar mellan tummen och pekfingret till att ytterligare 60 familjer ska få insamlade gåvor.

– Alla presentkort delas ut innan jul. Blir det pengar över delar vi ut dem till Familjehuset.

Överskott kan användas i januari

Ja, just Familjehuset i Partille kommun, har många olika verksamheter som riktar sig till barn, ungdomar och familjer bosatta i Partille. Här arbetar socionomer, socialpedagog, pedagog och psykolog. Med tanke på hur mycket pengar som kommit in och fortfarande tickar på finns en förhoppning att en del ska kunna användas för att stötta upp behövande under januari, där just de ekonomiska förutsättningarna brukar vara som mest knappa under året.

LÄS MER:Jazzcafé med jultoner - Amanda Andréas tar inte bara fram myset

Under torsdagskvällen gjordes sista insamlingarna av julklappar och presentkort på Allum. Men Swishnumret fungerar fortsatt att använda.

– Att vi får jobba såhär är så tacksamt. Vi möter så många människor och det är så mycket julkänsla bland besökarna. Jag upplever att folk är så genuint glada av att kunna hjälpa till, säger Carina Eriksson.

Hur givmilda som Partilleborna har varit kommer det ett kvitto på nästa vecka. Då ska man räkna ut hur mycket som har samlats in totalt.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS