Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Succé för sommarbowlingen – Isak och Tilde testade spela

Partille kommun har tagit fram en rad olika sommaraktiviteter för barn och unga där bowling på John Scotts visat sig vara en riktig succé.
Här får ungdomarna chansen att testa en sport vissa aldrig testat förut.
– Hade det inte varit gratis så hade de barnen som aldrig tidigare spelat kanske inte fått testa på sporten, säger Nina Flack, restaurangansvarig på John Scotts Partille.

Partille kommuns lista av sommaraktiviteter för unga är lång i år, och något som definitivt lockar till sig ungdomarna är bowling. På John Scotts vid Partille arena har många barn fått chansen att för första gången testa på en ny sport.

– Första veckan kom det så mycket ungdomar och barn att vi inte hade plats för alla att spela, säger Nina Flack som är restaurangansvarig på John Scotts Partille.

Vissa spelar för första gången

För tre veckor sedan började aktiviteten där barn och ungdomar upp till 20 år kan bowla och spela shuffleboard gratis under fyra avsedda timmar varje vecka på John Scotts i Partille.

Än så länge har krogen gästats av ett femtiotal unga som kommit och spelat, vilket är en ökning från förra året. En del av barnen som är på plats i bowlinghallen är mer rutinerade medan andra för första gången i sitt liv håller i ett bowlingklot.

– Det är många som nu får möjligheten att testa på att bowla, hade det inte varit gratis så hade de barnen som aldrig tidigare spelat kanske inte fått testa på sporten på det här sättet, säger Nina Flack.

Både hon och hennes sambo, Mathias Billberg som är ägare till restaurangen bowlar på fritiden och Nina Flack blev år 2008 utsedd till Sveriges främsta kvinnliga bowlare, vilket Partille Tidning tidigare rapporterat om.

Syskonen Tilde och Isak möter varandra

Två av barnen som befinner sig på plats under torsdags eftermiddagen är Isak och Tilde Eftring, elva respektive nio år gamla. Det märks att de har spelat tidigare och det står ganska jämt i deras poäng men som det ser ut just nu så leder storebrodern.

– Det är svårt att säga vem som vinner men jag tror att Isak gör det, säger Tilde Eftring.

Isak tror också på att han har goda chanser att ta hem vinsten den här gången.

– Jag hoppas att jag vinner, säger han.

Båda har under timmen slagit varsin strike och även om de inte har spelat på ett tag så märks det att de har koll på sina slag. Mamman Karina Eftring, som sitter i soffan och kollar på, hejar solidariskt på båda barnen.

– Jag tycker att det är bra att kommunen anordnar sådana här aktiviteter som är lätta att göra, säger hon.

Sommarbowlingen pågår i Partille varje onsdag och torsdag till och med den 14 augusti.

LÄS OCKSÅ: Star Wars-Axel är certifierad stormtrooper – samlar pengar till cancersjuka barn

LÄS OCKSÅ: Här är Partillemusikanterna som turnerar i kommunen

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.