Stort sug efter central lägenhet – närmare tusen intresseanmälningar

Närmare 1 000 intressenter har anmält sig till lägenheterna som just nu byggs i Partille Port framför arenan, flest intresserade är det från Partille.
– Det är ständigt inflöde varje dag av nya intressenter, säger mäklaren Frida Thorell.

ANNONS
|

Ännu står byggarbetsplatsen jämte arenan fortfarande tom på lägenheter. Trots detta har 1 000 personer anmält intresse av nybygget i Partille Port sedan den första etappen lades ut för intresseanmälan i höstas. Enligt Peab som bygger är Partille Port ett storskaligt och komplext projekt som inte har någon tidigare motsvarighet i Göteborgsregionen.

Efter att ha sålt 70 procent av lägenheterna i den första etappen ska nu den andra etappen med 56 lägenheter släppas.

– Det är ständigt inflöde varje dag av nya intressenter, så vi märker att det är ett väldigt stort intresse för projektet, säger Frida Thorell på Fastighetsbyrån i Partille.

ANNONS

Färdiga 2024

Lägenheterna som kommer att ligga intill arenan varierar från enrummare till fyror. Den som vill flytta in får betala mellan 1 850 000 upp till 3 825 000 kronor beroende på hur många rum man är ute efter och beräknas inflyttning sker under våren 2024.

– Våren 2024 kommer lägenheterna stå klara, någon gång under mars, april skulle jag gissa på.

Köparna av lägenheterna har varit väldigt blandade berättar mäklarkollegan Tina Dahl. Lägenheterna har gått till många unga och barnfamiljer, men även många äldre har visat ett intresse för lägenheterna.

– Det är väldigt blandat. Vi ser många förstagångsköpare men även par som har utflugna barn, som säljer sin villa när det blir för stort och vill flytta till något mindre.

Kommer se annorlunda ut

Området kommer att vara uppbyggt på ungefär samma sätt som det första kvarteret i Partille Port, men kommer ha några skillnader utseendemässigt, berättar Frida.

– Det första kvarteret hade väldigt många olika färger, nu i det här kvarteret så har man valt lite mer jordnära färgsättning.

Störst intresse bland tidigare Partillebor

Med ett litet intresse från kranskommunerna som Lerum, Härryda och Göteborg så är majoriteten av köparna bosatta i Partille sedan innan.

– Det är många som gillar Partille som vill flytta inom kommunen, man trivs bra och vill bo kvar om man är bosatt sedan innan.

LÄS MER:Inbrott på byggarbetsplats vid Partille Port

LÄS MER:Vägarbetet vid Finngösa drar igång igen: ”Kämpigt”

LÄS MER:Allt fler butiker i Partille slutar sälja ryska varor

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS