Stort pådrag vid brand i industrilänga

På onsdagsnatten började det brinna kraftigt i en industrilänga i Partille. Räddningstjänst, polis och ambulans larmades till platsen. ”Enligt SOS var det stor rökutveckling”, skriver polisen på sin hemsida.

ANNONS
|

Det var strax efter klockan 03.40 som SOS fick larmet om branden på Järnstångsvägen i Partille. Räddningstjänst, polis och ambulans åkte till platsen inte långt från Utby.

– Det är en brand i en lång industrilänga. Det är en byggnad som är 60–70 meter lång, säger Maria Berntsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten i en inledande kontakt kring händelsen.

– Det är tio enheter på plats, fortsätter hon.

TV: Se pådraget på platsen i spelaren:

Även polis larmades till brandplatsen.

– Vi är på plats och biträder räddningstjänsten, säger Magnus Schildt, vakthavande befäl vid polisen i region Väst under onsdagsnatten.

ANNONS

Enligt en uppdatering på polisens hemsida, skriver presstalespersonen Stefan Gustafsson vid klockan 06.20 att branden kan ha startat i en ugn i ett bageri som återfinns i industrilängan.

”Fullt utvecklad brand och kraftig rökutveckling när polisen anländer”, står det i uppdateringen.

Vid klockan 07.15 var tidningen i kontakt med polisen:

– Eftersom det är högst troligt att branden startat i den här ugnen, är det inte säkert att vi från polisens sida kommer att genomföra en undersökning av platsen. Jag tror snarare att det här ärendet får bli en fråga mellan bageriets ägare och dennes försäkringsbolag, säger presstalespersonen Stefan Gustafsson.

Ingen person skadades i branden, men polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Släckt strax före 05

Vid klockan 04.50 var branden släckt, enligt räddningstjänsten.

– Vi håller på att kontrollera intilliggande verksamheter, säger larm- och ledningsoperatören Maria Berntsson.

ANNONS