Störningar hos Telenor

Telenors kunder hade under fredagen problem med att ringa och ta emot samtal. Det uppgav mobiloperatören på sin hemsida. Orsaken var driftstörningar i mobilnätet.

ANNONS
|

Kunder till Telenor hade under fredagen problem med att ringa och ta emot samtal. Orsaken var driftstörningar i mobilnätet.

”Just nu kan det vara problem med att ringa och ta emot samtal och vi jobbar på att lösa det så snart som möjligt. Det fungerar att ringa 112 och går fungerar också att messa eller använda datasamtal, dvs Whatsapp, Messenger eller liknande tjänster,” skriver Telenor på sin hemsida.

Men det påverkade även samtalen till 1177 eftersom de har Telenor som sin mobiloperatör. Telenor uppgav på sin hemsida att även Telenorkunder som vill nå 112 kunde ha problem. Operatören rådde användarna att först ta ut sim-kortet ur mobilen. Alla telefoner oavsett om de har sim-kort eller inte, ska ha möjlighet att ringa till nödnumret 112.

ANNONS

– Vi kan säga att stora delar är nu fungerande, det har börjat komma tillbaka men jag har inget svar på prognos mer än att det jobbas för fullt. Alla resurser är på det här, säger Telenors presstalesperson Boel Bengtsson till Göteborgs-Posten.

Strax före klockan 11.00 ska problem till stora delar vara lösta.

ANNONS