Ett storföretag i Partille anmäls till Diskrimineringsombudsmannen. En tidigare anställd menar att hon fått sparken då hon berättat för chefen om att hon sexuellt trakasserats av en annan anställd.
Ett storföretag i Partille anmäls till Diskrimineringsombudsmannen. En tidigare anställd menar att hon fått sparken då hon berättat för chefen om att hon sexuellt trakasserats av en annan anställd. Bild: Tobias Holmgren

Storföretag anmält till DO – anställd sexuellt trakasserad

Ett storföretag i Partille anmäls till Diskrimineringsombudsmannen. En tidigare anställd menar att hon fått sparken då hon berättat för chefen om att hon sexuellt trakasserats av en annan anställd.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

I kvinnans anmälan mot företaget, som är en stor arbetsgivare i Partille, framgår att hon under sin tid på arbetet ofta kontaktats och uppvaktats av en fastanställd man. Hon själv var bara inne på ett tidsbegränsat vikariat.

Mannen började direkt vid hennes anställning flörta med henne, kommentera hennes utseende med ”dig hade jag inte tackat nej till!”. Kvinnan varnades av sina medarbetare att detta var ett vanligt beteende av mannen och hon var tydlig med sitt ointresse. Men mannen fortsatte och blev allt mer tydlig med vad han ville: ”Folk har sex i hemlighet här. Vill du testa?”

Mannen gav sig inte

När han inte gav sig valde kvinnan att gå till sin chef och berätta vad hon varit med om och att hon, enligt sina medarbetare, inte varit ensam om att få utstå mannens trakasserier. Det enda detta ledde till är, enligt kvinnans anmälan, att hennes kontrakt sades upp med tre månader kvar och att mannen får jobba kvar.

DO har nu tagit emot kvinnans anmälan och väntar sig ett svar från företaget. När de har gjort en utredning kan det leda till ett beslut där vi bedömer att verksamheten inte följer diskrimineringslagen. Då kan vi väcka talan om diskrimineringsersättning i domstol.

LÄS MER:Tjuv filmade våldtäkt på sovande kvinna

LÄS MER:Hovrätten fastställer våldtäktsdom: ”Brottet är allvarligt”

ANNONS