Lugnet före stormen.
Lugnet före stormen. Bild: Jonas Egfors

Stor familjedag på Kyrktorget i augusti

Den 26 augusti arrangeras det en stor familjedag på Kyrktorget. Det blir alltifrån hoppborg och sandslottstävling till glassutdelning och loppis. Under arrangemanget kommer även trafiken på Gamla Kronvägen att stängas av.
– Det är supertrevligt att så många visat intresse, säger Marieke Wolter på Partille kommun.

ANNONS
|

Egentligen var det Hossein på Falafelpalatset som först kom upp med idén. Han tyckte att det aldrig händer något på Kyrktorget och att det skulle vara roligt att göra något för barnen.

– Han hade ju helt rätt i det. Tittar vi på platser där folk upplever otrygghet i kommunen så är Kyrktorget dessutom en sådan plats. Genom att arrangera en aktivitet där folk kan få en go känsla i kroppen hoppas vi att det kanske kan påverka det till det bättre, säger Marieke Wolter.

Hon är näringslivsansvarig i kommunen och ansvarar för evenemanget tillsammans med sin kollega Sofia Karlsson.

ANNONS

Många olika aktiviteter

Den 26 augusti är det alltså dags, och det kommer bli ett stort utbud av aktiviteter. Det kommer att bli sandslottstävling med prisutdelning, barnen kommer att kunna bygga fågelholkar och olika foodtrucks kommer att sälja mat.

– Triumfglass kommer att vara här och bjuda barnen på glass och det kommer även att delas ut såpbubblor, säger Marieke Wolter och berättar att Lekia har lovat att låna ut trampbilar och den som vill kan även få åka häst och vagn.

Reningsborg kommer att vara på plats med ett loppisbord och det kommer även att finnas möjlighet för besökarna att sälja egna loppisgrejer. Här gäller dock först till kvarn och kommunen har lovat att gå ut med information på sociala medier så fort det går att anmäla loppisbord.

– Det kommer vara kostnadsfritt för dem som säljer loppisgrejer, och vi ser det som en del i vårt hållbarhetstänk. Det skapar ju dessutom en mysig känsla. Vi har ju även våra kollegor på avfall som kommer att vara här och hålla en kampanj för att minska matsvinnet.

Gamla Kronvägen stängs av

Aktiviteter kommer att pågå mellan klockan 11 och 15 och under denna tid kommer Gamla Kronvägen att stängas av. Trafiken kommer istället att ledas om via Yllebron.

– Vi gör det av säkerhetsskäl då vår målgrupp är familjer och barn, i synnerhet små barn, säger Marieke Wolter.

Det är ytterligare ett antal aktörer som enligt Marieke har visat intresse, men ännu inte sagt på vilket sätt de vill medverka, så som X-treme E-Sport Arena och Robert´s Coffee.

– Det är supertrevligt att det är så många intresserade. Vi hoppas även att en brandbil och en polisbil kommer att vara på plats, då barnen brukar tycka att det är väldigt spännande. Det beror dock på om de har utryckning eller inte.

Även om många aktörer redan har sagt ja, menar Marieke att det hade varit en festlig dag även om det bara hade varit sandslottstävling och såpbubblor.

– Det hade ju varit något mer jämfört med vad Kyrktorget är nu.

LÄS MER:Så har Kyrktorget förändrats – över ett helt sekel

LÄS MER:Bildextra: Så har Partilles lokala torg förändrats genom åren

LÄS MER:Partilles nya samhällsbyggnadschef fick 2.0 på högskoleprovet

ANNONS