Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Vaccin mot covid-19. Bild: Andreas Olsson
Vaccin mot covid-19. Bild: Andreas Olsson

Stor ökning av corona i Partille – 35 nya fall

I Partille bekräftades 35 nya fall av covid-19 under vecka 47. Det är en ökning av fall om man jämför med veckan, då det registrerades åtta nya coronafall.

Smittan ökar också i hela Västra Götalandsregionen och under vecka 47 bekräftades 1670 nya fall av covid-19, enligt ett pressmeddelande från regionen. Från veckan dessförinnan är det en ökning med 54 procent. Den ökade smittspridningen syns också i vården, då 63 personer sjukhusvårdades och nio av dem hade skrivits in på intensivvårdsavdelningen.

I Sverige har totalt 1 209 935 smittats av viruset. 15 164 personer har dött till följd av covid-19. Och sex personer har bekräftats smittade av den nya varianten omikron.

– Nu sekvenserar vi alla som har varit på utlandsresa, säger Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell under torsdagens andra pressträff.

Nya regler från 1 december

För att bromsa smittspridningen i alla regionen har regeringen infört nya regler. Från och med den 1 december började nya förordningar och föreskrifter för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar att gälla. Bland annat behövs numer vaccinationsbevis eller avgränsningar för tillställningar med över 100 deltagare inomhus.

LÄS MER: Nya krav på vaccinationsbevis – det här gäller

LÄS MER: Sonen fick ingen kvällsförskola – nu läggs omsorgen ner helt

Regeringen vill ha fler restriktioner – även för vaccinerade

Men detta, enligt regeringen och Folkhälsomyndigheten, verkar ändå inte räcka. Under torsdagen kom ett nytt besked: nu vill man införa fler restriktioner – även för vaccinerade.

– I Sverige ser vi i vissa regioner en ökning, som redan nu har haft en viss påverkan och belastning på hälso- och sjukvården. Läget i Sverige är inte akut, men ändå så pass allvarligt i vissa regioner att det inom en snar framtid kan komma att behövas nya åtgärder, säger Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell, på en presskonferens under torsdagsmorgonen.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.