Det ska anläggas en ny Mullebana vid Torpet Freden.
Det ska anläggas en ny Mullebana vid Torpet Freden. Bild: Friluftsfrämjandet

Stock, sten och stubbar – Torpet Freden får ny Mullebana

En hinderbana för små barn i skogen, där har ni en Mullebana. Nu får Friluftsfrämjandet bidrag för att anlägga en vid Torpet Freden.
– Det var goda nyheter, säger Friluftsfrämjandets Markus Laurin.

ANNONS

För att hjälpa föreningar i Partille att komma igång efter pandemin har kommunen utlyst extra föreningsbidrag för särskilda insatser. Strax före sommaren blev det klart vilka som beviljats bidrag och Friluftsfrämjandets projekt med en ny Mullebana vid Torpet Freden i Jonsered är ett av dessa. Sekreterare Markus Laurin har ännu inte fått beskedet när Partille Tidning ringer.

– Vad kul att vi har fått bidrag för Mullebanan, vi har haft ett litet äventyrsområde med linbana och rep förut men nu ska det bli mer, säger han.

Snitslad bana

Han beskriver en Mullebana som en sorts hinderbana i skogen för små barn där de får utföra uppgifter kopplade till skogsmiljö. En snitslad bana som ska göra upplevelsen för de allra minsta lite större.

ANNONS

– Det kan handla om att hoppa på stubbar eller klättra upp för en höjd, aktiviteter i skogen helt enkelt.

Populärt med Mulle

Beslut om när och hur banan ska byggas tas vid styrelsemötet i augusti men med tanke på hur högt tryck det är på Skogsmulle i Partille så är tanken att komma igång så snart som möjligt.

– Mulle är väldigt populärt och vi har inte platser till alla som vill, vi får neka. Det är ju ett bra sätt för föräldrar att komma ut i skogen med sina minsta barn och sedan pandemin har det blivit väldigt poppis. Det återstår att se om trenden håller i sig, säger Markus Laurin på Friluftsfrämjandet i Partille.

LÄS MER:Guide: Här kan du vandra i Partille

LÄS MER:Här samlas unga från hela landet för friluftsläger

ANNONS