Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Emma Gustafsson

Snöovädret har dragit in

Snöovädret har dragit in över Partille och SMHI har utfärdat en gul varning för kraftigt snöfall. Trafikverket uppger på torsdagskvällen att det är risk för besvärligt väglag på E20.

ANNONS
|

Trafikverket uppger på sin hemsida att det är besvärligt väglag på E20, från Göteborg, förbi Partille och upp mot Alingsås. Det kan bitvis vara lössnö och is på vägbanan under torsdagskvällen och natten mot lördag.

Under torsdagskvällen körde en personbil in i mitträcket på E20 vid Partillemotet. Ingen person ska ha kommit till skada, och polisen uppmanar till försiktighet i trafiken.

– En hel del snö har kommit. Det gäller att ta det försiktigt och anpassa hastigheten, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

Och SMHI har utfärdat en varning för kraftigt snöfall. Denna gäller från klockan 19 på torsdagen till 06-tiden på fredagen.

ANNONS

”Stråk med snöbyar som kan vara mycket kraftiga och ge 5-15 cm snö på kort tid. Stora lokala variationer i snömängd väntas”, skriver SMHI på sin hemsida.

Hur påverkar det mig?

• Trafiken går långsammare på grund av halka, snömodd, dålig sikt och snörök.

• Begränsad framkomlighet på vägar som till exempel inte hunnit snöröjas eller på grund av trafikolyckor.

• Risk för förseningar inom buss-, tåg- och flygtrafiken samt inställda avgångar.

• Områden med luftburna elledningar kan påverkas och vid en temperatur nära noll grader ge störningar i el- och teleförsörjningen.

Källa: SMHI

ANNONS