Snodde varor – slog in det som lök i självscanningen

En kvinna i 25-årsåldern stal rengöringsprodukter och tvål för över 700 kronor i självscanningen på Ica Maxi i Partille. Dessutom fuskade hon genom att använda grönsaksvågen för att skriva ut etiketten till en lök och fästa på en av varorna. I förhör med polisen erkänner kvinnan brottet och nu yrkar åklagaren på dagsböter.

ANNONS

Det var i mitten av juni som flera vittnen upptäckte att en kvinna fuskade vid självscanningskassan på Ica Maxi i Allum. Flera varor scannade hon som vanligt. Men hon lät också flera rengöringsprodukter, så som en dammvippa, rengöringsmedel och tvål slinka ner i väskan utan att ha scannat in det.

Hon använde dessutom grönsaksvågen för att skriva ut etiketten från en lök, som hon fäste på en kartong maskindisksalt för att komma undan billigare. Allt som allt betalde hon varor för 525 kronor och stal varor för 733 kronor.

Flera vittnen såg stölden

Flera vittnen såg vad kvinnan gjorde och polisen tillkallades. Kvinnan som är känd av polisen sedan tidigare förhördes därefter i en polisbil utanför Allum.

– Jag bara la dem i väskan, säger kvinnan i förhöret.

Polisen: Kan du förklara hur du gjorde när du scannade löken istället för diskmedlet?

– Jag såg den här maskinen, som man sätter grönsakerna på. Jag såg etiketten och satte den på diskmedlet och gjorde det bara.

I förhör med polisen erkänner kvinnan omedelbart brottet och hon berättar att anledningen att hon snodde varor var för att hon hade slagit vad om att göra det med sin pojkvän.

– Vi hade pengar att betala för allting, säger hon.

Kvinna är ännu inte dömd, men nu yrkar åklagaren på dagsböter.

LÄS MER:Kvinna stal smink och chark på Ica Maxi – döms

LÄS MER:Man stal brallor på Intersport i Allum

LÄS MER:Flera bilinbrott i Sävedalen – misstänkt greps vid garage

ANNONS