Snattade smink på Ica Maxi Allum – till flickvännen

En man i 35-årsåldern från Partille försökte stjäla fyra mascaror och en solkräm, på Ica Maxi i Allum. På uppdrag av flickvännen. Nu åtalas han för ringa stöld och erkänner brott.

ANNONS

LÄS MER:Tog på sig butikens skor och gick – nu döms mannen

Det var seneftermiddag en torsdag i slutet av januari som mannen hemmahörande i Partille ville ut och få lite luft från sin lägenhet. Han fick ett uppdrag av sin flickvän att gå till ICA Maxi i Allum och ”sno fyra mascaror och en solkräm”. Väl där gick han till sminkavdelningen där han plockade på sig just fyra mascaror och en solkräm och la dem i jackärmen. Samtidigt som han iakttogs av en av butikens anställda.

”Jag gjorde det”

Mannen gick till kassan och köpte en läsk men betalade inte för sminket och när han passerat sista möjligheten för betalning så konfronterades han av butikens personal och polis tillkallades.

ANNONS

LÄS MER:Greps på Willys efter misstänkt stöld – polis hittade narkotika

I polisförhör erkänner mannen brott och säger i förhörsrapporten:

– Jag gjorde det och sen åkte jag fast för det. Jag skäms över mig själv att jag gjorde det. Men jag gjorde det, vad ska jag göra. Jag kan inte göra det ogjort.

725 kronor

I stämningsansökan åtalas mannen nu för ringa stöld till ett värde av 725 kronor. Målet kan avgöras utan huvudförhandling. Åklagarens påföljdsförslag: 80 dagsböter à 210 kronor. Summa: 16 800 kronor.

LÄS MER:Kvinna stal ansiktsmasker och kött från Ica Maxi – mitt på julafton

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS