Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Snökaoset har dragit in

Tisdagsmorgonen inleddes med hård vind och kraftigt snöfall. SMHI har sedan tidigare utfärdat en varning då vädret riskerade att orsaka stora problem i trafiken.

SMHI utfärdade en gul varning, som innebär att det kan bli stora störningar i trafiken och elavbrott till följd av snöovädret.

Snöovädret drog in västerifrån. Ute i Kattegatt varnade SMHI för kuling. Enligt dem skulle det bli mellan fem och tio minusgrader på tisdagsmorgonen, vilket innebar att snön kunde orsaka dålig sikt.

LÄS MER: Utsatta familjer får hjälp med matkassar och julklappar

Västtrafik manar till framförhållning

Under morgonen var det många inställda avgångar runtom i Västsverige. Västtrafik gick i sin tur ut med en egen uppmaning till sina resenärer: var ute i god tid för att kunna resa så smidigt som möjligt.

– Vi har en tät dialog med våra trafikföretag. Vi hänvisar till vår hemsida för uppdateringar om trafikläget, men det är också bra att ha lite framförhållning när vädret är som det är, säger Emma Johnson, kommunikatör hos Västtrafik.

Enligt Trafikverket var det också problematiskt på vägarna under morgonen. Trafikanter fick räkna med långa restider.

– Det här är inte så roligt om man får säga så. Det går sakta på alla leder och snöröjningen gör så gott de kan, säger Martin Gärdehed trafikledare på Trafikverkets trafikledningscentral väst.

LÄS MER: Dags för covidpass vid evenemang på arenan: ”Vi är redo”

Påfart till E20 avstängd

Enligt Trafikverket inträffade en mindre olycka vid Skulltorpsmotet. Den skedde vid påfarten/avfarten till E20. Vägen stängdes av ett kortare tag.

– Det är uppklarat och det var en lastbil som har kört i diket, säger Peter Harrysson trafikledare på Trafikverket, vid niotiden.

LÄS MER: SMHI varnar för snösmocka – så förbereder sig kommunen

Väntat en timme på bussen

En av många som fastnade i morgontrafiken var Lena Stark, från Partille. Hon fick vänta i över en timme på en buss till Svingeln.

– Jag var förberedd att jag nog inte skulle komma till jobbet idag, jag har till och med en bok med mig medan jag väntar, säger hon.

Nästan alla avgångar försenade

Jon Mangu och Djelloul Bourbia är värdar på Västtrafik. De berättade att nästan alla bussar varit minst tio minuter försenade. De fick nästan ingen information från Västtrafik angående när bussarna kommer.

– Det är många missnöjda nu på morgonen och det är inte så mycket vi kan göra, säger Jon Mangu.

– Vi får sällan uppdateringar, det är bara lite då och då via radio. Kunderna får förhålla sig till en helt annan tidtabell i dag, berättar Djelloul Bourbia.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.