Snö och halka försenar kommunens hämtning av sopor och nu ber de invånarna att vänta med att anmäla.

Snön sinkar sophämtning – så gör du

Snö och halka försenar hämtning av mat- och restavfall i Partille. Nu ber kommunen invånarna att vänta någon dag med anmälan av utebliven tömning.

ANNONS
|

LÄS MER:Så många minuter har du på dig att lämna bostaden vid brand

Det ymniga snöandet och dåliga väglaget har gjort att Partille kommun hamnat efter med tömning av mat- och restavfall. I ett meddelande till allmänheten berättar de att tömning kommer att ske så fort som möjligt och att sopkärlen därför ska stå framme.

Kommunen ber också alla att vänta åtminstone ett dygn med att anmäla försenad tömning och i meddelandet finns också ytterligare vinterinstruktioner för tomtägaren:

Håll kärlen rena

”Hjälp renhållningsarbetarna att utföra sitt jobb snabbt och säkert. Som fastighetsägare ansvarar du för att renhållningsarbetarnas dragväg fram till kärlen är skottad och halkbekämpad.

Se även till att hålla kärlen fria från is och snö och att avfallspåsar inte frusit fast och därför inte töms.

ANNONS

Fastfruset avfall som blir kvar i ditt kärl efter tömning debiteras såklart inte. Men du får mindre plats för avfall i ditt kärl kommande period. Ta därför gärna en extra titt i kärlet och skaka eller hacka loss fastfrusna påsar innan tömningen.”

LÄS MER:Snöoväder i Partille – få de senaste uppdateringarna

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS