Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Vaccin mot covid-19. Arkivbild. Bild: Roger Larsson
Vaccin mot covid-19. Arkivbild. Bild: Roger Larsson

Smittan ökar kraftigt i regionen: ”Inte läge att ge sig ut och trängas

Smittspridningen av covid-19 ökar rejält i Västra Götaland. Den gick upp med hela 36 procent under förra veckan, det meddelar regionen i ett pressmeddelande under tisdagen.
– Det är inte läge att ge sig ut och trängas nu, säger Thomas Wahlberg, smittskyddsläkare.

Totalt bekräftades 2840 fall under vecka 50. Flest fall återfanns bland 30-49-åringar. 77 personer vårdas i nuläget för covid-19 på sjukhus, varav 13 får intensivvård.

– Det är inte läge att ge sig ut och trängas nu. Smittan sprids där människor samlas och nu kan det vara svårt att hålla avstånd, säger Thomas Wahlberg, Västra Götalandsregionens smittskyddsläkare, och fortsätter:

– Om du ska ut i julhandeln, försök göra det på tider när det är mindre folk i rörelse. Och använd munskydd i kollektivtrafiken, då det ofta är trångt.

Enligt pressmeddelandet ser smittskyddsläkare Thomas Wahlberg allvarligt på utvecklingen. Det verkar även regeringen göra, då statsminister Magdalena Andersson (S) tillsammans med socialminister Lena Hallengren (S), finansminister Mikael Damberg (S) kommer att hålla en pressträff under tisdagseftermiddagen.

Klockan 14.00 väntas de presentera fler åtgärder kopplande till pandemin. Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell kommer också att delta på träffen.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.