Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

SMHI har utfärdat en gul varning för plötslig ishalka i Partille med omnejd. Bilden är en genrebild. Bild: Jari Välitalo
SMHI har utfärdat en gul varning för plötslig ishalka i Partille med omnejd. Bilden är en genrebild. Bild: Jari Välitalo

SMHI varnar för plötslig ishalka

SMHI har utfärdat en gul varning för plötslig ishalka. Regn faller och fryser på marken – nu finns det stor risk för trafikolyckor.
– Det kan se blött ut på vägarna, men kan rent ut sagt vara isbelagt, säger meteorologen Emma Härenstam.

Sedan klockan 06 på tisdagsmorgonen varnar SMHI för ishalka i Partille och stora delar av Västsverige. Orsaken är regn som faller mot den kyliga marken, och bildar is.

– Det är en varmare luftmassa som rör sig in och den väger mindre så den lägger sig ovanpå den kallare luften. Det innebär att nederbörden kan falla som regn men frysa på marken, säger Emma Härenstam, meteorolog på SMHI.

Stor risk för trafikolyckor

Nu varnar SMHI för att det finns stor risk för trafikolyckor och förseningar i kollektivtrafiken.

– Halkan begränsar framkomligheten och man får beredd på förseningar med trafikolyckor. Det kan gå långsammare på grund av halkan, och även i kollektivtrafiken kan det bli förseningar, säger Emma Härenstam.

Isen kan lura dig

Det gäller nu att vara försiktig – isen kan lura dig.

– Det kan vara svårt att se om det är halt eller inte, så det gäller att vara försiktig så man inte blir överraskad av halkan. Det kan se blött ut men kan rent ut sagt vara isbelagt.

Varningen är utfärdad fram till 18 på tisdagskvällen. Men ishalkan väntas ligga kvar på sina håll längre än så.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.