SM i breakdance – för att inspirera unga i Partille

Den 27 augusti dansar SM i breaking in i Partille. Bakom tävlingen står före detta SM-guldmedaljören Rabi Shabo som ser på eventet med hopp.
– Tanken är att barnen i Partille ska vilja fortsätta med det.

ANNONS

Som Rabi Shabo minns det har SM i breaking engagerat unga dansare runt om i Sverige sedan början av 1980-talet. Han själv deltog i SM år 2005 med sin grupp och vann i den nationella tävlingen som då hölls i Malmö. I år arrangerar han dock SM, tillsammans med Områdesteam Partille, Partille kommun samt några ungdomar. Detta, för första gången i Partille på Ungdomens hus i Kulturum.

– För elva år sedan när jag jobbade på ungdomens hus startades många event. SM har jag hållit flera gånger men SM i Partille har vi inte haft innan.

Breakdance-SM i Partille

Hittills har en handfull solodansare anmält sig men Rabi Shabo menar att det kommer att komma fler.

– Breaking har varit i topp, men gick ner efter pandemin. Därför satsar man nu för att man ska komma tillbaka till scenen och vi hoppas på det bästa.

Kommer någon av Partilles danselever att tävla?

– Vi hoppas att de kommer att ställa upp men de kommer iallafall att dansa innan och under tävlingen samtidigt som det är mingel och DJ, men jag hoppas att de vill delta. Tanken är också att intresset ska fortsätta,att barnen i Partille ska vilja fortsätta med det, säger han och tillägger:

– Vi har haft ett stort intresse med mellan 20 och 30 elever på lektionerna.

I Sverige har regionala SM än så länge i år hållits i södra och östra Sverige. De som vinner tävlingen som hålls i Partille får resa och boende betalt till den nationella tävlingen som hålls senare i år i Norrköping.

– Nu är det fritt fram att anmäla sig.

LÄS MER:100 lag från Sävehof – Partille erövrar egna cupen

LÄS MER:Allums överraskning för besökarna – balett mellan butikerna

LÄS MER:Kulturskolan tar över Allum med sång, dans och konst

ANNONS