Skinkan och även havskräftor måste finnas på julbordet

Vad måste man ha på julbordet? Några Partillebor fick berätta vad de absolut måste få äta under julen för att njuta fullt ut. Alltifrån julskinkan till havskräftor och gärna en biffstek fanns på menyn.

ANNONS
|

Monika Andreasson, 51 år, bor i Lexby.

0
– Legymsallad måste det finnas. Det är nånting som min mamma brukar göra på julen och det finns ärtor, morötter, äpple, gurka och majonnäs. Annars är det Jansson och sill som måste finnas med.

Frida Wikström, 42 år, bor i Sävedalen.

0
– Köttbullar måste jag. Jag äter inte så mycket julmat, men köttbullar och brysselkål, säger jag. Massa sillsorter och syltor och sånt där står jag över. Jobbets julbord blev inställt så vi äter vår julmat hemma på julafton.

Bertil Ljungberg, 78 år, bor på äldreboendet Forellen i centrala Partille.

0
– Skinka och sill måste det vara på julbordet. Jag kommer inte på något som jag kan vara utan.

Anna Börjesson, 62 år,bor i Kortedala men handlar gärna i Partille.

0
– Det är väl julskinka. Det är det enda som jag aldrig äter annars, det mesta andra äter man ju av hela tiden. Men hade jag fått bestämma så hade jag haft vanlig mat. Jag ska ha julen för släkten i år och det är jag som ordnar med julbord så det blir lite allt möjligt.

Marie Ahlberg, 51 år, med dottern Ella Ahlberg, 10, bor i Öjersjö.

0
– En härlig sallad med grönkål och lite goda saker till måste det finnas, en lite julig sallad kanske.
– Potatis och köttbullar, måste dottern Ella Ahlberg ha på julbordet.

Gösta Isaksson, 79 år, bor i Sävedalen.

0
–Jag äter gärna lite havskräftor och sådant där. Det finns väl mycket som är överflödigt, aladåber och daller som fläsk och skinka är överflödigt.

Pevin Fancy Miranda, 36 år, bor i Jonsered.

0
– Ärligt talat är jag inte så jättekunnig på svensk mat men jag gillar köttbullar och skinka. Och jag skulle gärna äta en biffstek också. Kött i allmänhet är gott, men jag behöver ju också lite grönt såklart för att göra julbordet hälsosamt. Jag kommer äta julbord hemma med min familj och kanske några vänner.

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS