Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Skidsuccé i Öjersjö - ”Vi är på alerten när snön väl är här”

Flera kilometer fina skidspår vid golfbanan i Öjersjö - och de längdsugna vallfärdar.
– Här är jättefint, vi har åkt från Önnered, säger Eric Van Gysel som tog med sig sönerna Fabian och Finn på tur.

LÄS MER: Vintrigt värre - Jonsereds julmarknad i vit skrud

Så snart den första snön la sig var SAIK Skidor snabba ute och spårade sin flera kilometer långa slinga runt golfbanan i Öjersjö. Eric Van Gysel och barnen Fabian och Finn är vana skidåkare och de var tre av väldigt väldigt många som under söndagen bestämde sig för att ge sig ut i spåren.

– Det är första gången vi här men det ser verkligen jättefint ut, säger Eric samtidigt som han och pojkarna vant kliver i sina bindningar och sätter händerna i stavarnas straps.

– Vi åker ofta till fjällen och då blir det längdskidor i friheten utan spår, säger Eric Van Gysel och glider iväg bort förbi pulkabacken som ligger nästgårds.

LÄS MER: Snön sinkar sophämtning – så gör du

Snön en färskvara

Sävedalens AIK:s skidavdelning sliter hårt för att hålla sina spår i gott skick men för ordföranden Odd Wallum är det en självklarhet att ge sig ut så fort tillfälle ges.

– Ja, man får vara lite på alerten som skidåkare i Göteborgsområdet om det ska bli något åka av. Vi fick ordning på vår 25 år gamla skoter och lyckades komma igång och spåra redan förra söndagen och därefter har vi spårat varje dag. Snön är en färskvara så vi får se till att hålla igång, säger han.

Längdskidåkningen, när den väl erbjuds på natursnö, är väldigt populär och det har varit fullt i spåren under veckan som gått.

Parkeringskaos

– Vår Facebooksida har nått över 500 medlemmar i veckan och i morse la jag ut info om en nybörjarutbildning, platserna tog slut direkt. Våra spår ligger bra till för alla som vill åka, säger han.

Anstormningen av skidåkare kommer med ett enda aber: parkeringssituationen. Under söndagen var vägen upp mot golfklubben belamrad med bilar och det var svårt att ta sig både in och ut.

LÄS MER: Efter våffelsuccén – nu rustas Torpet Freden upp

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.