Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

SIF:s damer laddar för division 2 – med hjälp av en legendar

Sävedalens IF:s damlag förbereder sig just nu för spel i division 2. Ett ungt lag, ny tränarduo – och legendaren Torbjörn Nilsson som anfallstränare.
– En unik möjlighet för våra forwards, säger tränaren Martin Johansson.

LÄS MER: Gamla majonnäsfabriken ska rivas och ge plats för nybygge

När frågan kom till Martin Johansson, bosatt i Sävedalen sedan lång tid tillbaka, om att ta över Sävedalens IF:s damlag så var det en ”nobrainer” att tacka ja. Han kallar det ”Göteborgs finaste lag” och för ett sådant vill man såklart ge allt. Till tränarstaben har han knutit Jöran Brahn från Torslandas P19 och en av Göteborgsfotbollens genom tiderna mest namnkunniga spelare och tränare – Torbjörn Nilsson.

Ett anfallsess

– Jag och Torbjörn har en tight relation sedan Målet är målet på SVT och boken Tredje vägen. Det sista året har vi föreläst för hundratals tränare och vi är på så sätt mycket engagerade i barn- och ungdomsfotboll. Under denna resa har vi fått mängder med insikter som vi hoppas ska komma SIF damer till godo under säsongen, säger Martin Johansson och berättar att Torbjörn inte är officiellt inskriven i klubben men kommer att vara en resurs för anfallsspelet.

– Torbjörn bidrar med massor. Dels som en ständig rådgivare och mentor för ledarstaben, men också för att spetsa anfallet ordentligt.

LÄS MER: Sävedalen vann mot Ale – trots underläge i halvtid

Ett spel att vara stolta över

Martin och Jöran kommer att ha huvudansvaret för laget och säsongen 2022 är redan igång med träningar både på gym och på Vallhamras konstgräsplan. Första träningsmatchen är planerad till den 30 januari och spelmässigt kommer tränarna med hjälp av Torbjörn Nilsson att fokusera på att hitta ett spel med mycket bollinnehav.

– Vi ska försöka hitta ett spel som tjejerna är riktigt stolta över, säger Martin Johansson.

LÄS MER: Klövern satsar på paddelbana och fler butiker i Sävedalen

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.