Familjen Andersson spelas av Filip Berg, Liv Mjönes, Olle Einarsson, Laura Lindkvist och Folke Axelsson Schulman. Pressbild: Janne Danielsson.
Familjen Andersson spelas av Filip Berg, Liv Mjönes, Olle Einarsson, Laura Lindkvist och Folke Axelsson Schulman. Pressbild: Janne Danielsson. Bild: Janne Danielsson

Serien om Sunes knasiga familj filmas i Partille

Filminspelning om den knasiga Familjen Andersson kommer till Partille inom kort. SVT-serien filmas klart under hösten och ska sändas på TV om ett år.

ANNONS
|

De sju Sunefilmerna har blivit en succé hos olika åldrar runtom i Sverige. Nu kommer en hel serie om den något speciella familjen Andersson.

– Jag ser fram emot att göra en bred humorserie för alla åldrar. Med karaktärer som är både underhållande, intressanta och ibland inte så lite knäppa. Familjen Andersson ger mig den möjligheten, säger regissören Peter Dalle i ett pressmeddelande.

I den nya serien får tittarna följa Karin och Rudolf och deras tre barn i den lilla staden Glimmerdagg, på jobbet och i hemmet. Serien om tio delar ska gå i SVT och produceras av Unlimited Stories i samproduktion med SVT och Film i Väst.

ANNONS

Filmat i Lerum tidigare

Efter tre veckors filminspelning, mestadels i Lerum, kommer filmteamet nu att spela in en del scener i Partille. Ansvariga har ansökt om tillstånd att filma i bland annat Sävedalen och i centrala delar inom kommunen. Filmandet drar igång i veckan och pågår under nästan hela oktober månad.

– Vi brukar inte säga var vi filmar för vi vill inte att folk kommer dit, säger Denise Carlford som är linjeproducent på Unlimited Stories något hemlighetsfullt.

I Partille finns en hel del som passar bra till filmen om den konstiga familjen Andersson.

– Det är bra miljöer som vi har letat efter. Sen kan det också vara att vi har samarbete med någon som bor i närheten, säger Denise Carlford.

Vädret en utmaning

Hon vill inte berätta vad det är för scener de spelar in just i Partille. Utmaningen blir att filma i väder där det börjar regna och man kanske hade tänkt spela in helt andra scener.

– Det är ett problem.

Då får filmteamet ställa om och filma annat.

– Kanske byta ut scener som är inomhus istället för utomhus.

Annars har det varit pandemin som har satt käppar i hjulen under filminspelningarna av Sunefilmerna på senare tid.

– Den här inspelningen rullar på rätt bra.

Filmar även i Jonsered

Teamet kommer också att filma i Jonsereds fabriker innan man avslutar inspelningen av serien i slutet av november. I Jonsereds fabriker ligger också huvudkontoret för företaget som spelar in. Därefter är det klippning och bearbetning av filmen som väntas sändas om ett år. Serien om familjen Andersson ska bli tio delar och visas på SVT under nästa höst.

– Det känns väldigt roligt att vi gör en ny serie om Sune, och att vi denna gång breddar historien och tar in de vuxna på ett nytt sätt. Vi vill bjuda publiken på gemensamma och mysiga tv-upplevelser som alla generationer kan samlas kring, säger Johanna Gårdare, programchef SVT Barn.

Sunes universum har skapats av Sören Olsson och Anders Jacobsson. Sune spelas av Olle Einarsson, storasyster Anna av Laura Lindkvist, och lillebror Håkan av Folke Axelsson Schulman.

Familjen Andersson – komediserie för SVT

Familjen Andersson är en humorserie som handlar om hela Sunes familj. Den här gången har de vuxna större plats i berättelsen.

Regissör är Peter Dalle och i rollerna ser vi bland andra Filip Berg, Liv Mjönes, Per Andersson, Julia Dufvenius och den norska storstjärnan Sven Nordin.

Serien produceras av Patrick Ryborn och Linus Stöhr Torell på Unlimited Stories i samproduktion med SVT och Film i Väst.

Premiär i SVT hösten 2023.

LÄS MER:Göta Bio är med och inviger Göteborgs Filmfestival

LÄS MER:Franciskusgården i Jonsered – bröderna om vardagen på klostret

ANNONS