Sävehof mötte gymnasieelever – i skräpduell: ”Det är kul”

Vem kan plocka mest skräp? Den frågan försökte spelare från Sävehof besvara tillsammans med elever från Angeredsgymnasiets språkintroduktionsklasser. Mötet mellan handbollsspelarna och eleverna är ett första steg i en satsning som syftar till att personer från olika bakgrund ska få testa på handboll och skräpinsamlingen blir första gången eleverna möter sina framtida tränare.
– Det är kul att träffa nya människor, säger Bashir Ahmed.

ANNONS

Under torsdagen samlades runt 60 elever från språkintroduktionsklasserna på Angeredsgymnasiet utanför beachvolleyboll-hallen i Kviberg.

På plats fanns även Olle Ek, Bertram Obling och Pontus Brolin från Sävehofs a-lag.

Tillsammans med byggkoncernen Skanska var tanken sedan att eleverna och spelarna i blandade grupper skulle plocka skräp ihop i området. Sedan skulle alltihopa vägas, och den flitigaste gruppen skulle krönas.

LÄS MER:Sävehof blickar framåt – trots miljontappet

Folkmassan delades upp i tre grupper: A, B och C och Partille Tidning hakade på grupp B, tillsammans med Olle Ek och Anette Tingets, CSR-ansvarig på Sävehof.

– Det här är ett första steg för oss att ta kontakt med ungdomarna och ett sätt för dem att testa sina svenska i en ny miljö. På det sättet känner de igen våra spelare, som sedan ska hålla i handbollsträningar för dem, säger Anette Tingets.

Första steget i ett integrationsprojekt

Artonårige Bashir Ahmed har fått ansvar för den sopsäck där papper ska slängas i och tar precis som sina klasskamrater skräp-plockandet på beundransvärt stort allvar. Tillsammans med Olle Ek jobbar han effektivt för att se till att närområdet håller sig fritt från pappkartonger, Tetra Pak och annat snusk.

– Det är kul att träffa nya människor. Det är gott att komma ut och slippa att bara skriva och läsa hela dagarna, det blir man trött av efter ett tag, säger Bashir Ahmed.

LÄS MER:Go stämning när Sävehof bjöd upp till dubbel hemmapremiär

Olle Ek, som spelar mittnia i Sävehof verkar trivas nästan lika bra på parkeringsplatserna och gräsplättarna i Kviberg som inne i Partille Arena.

– Vi spelare gör ganska mycket sånt här, av samhällsprojektskaraktär. Det ingår lite när man är handbollsspelare och alla klubbar jag spelat i har försökt hjälpa till på olika sätt. Det är jäkligt kul, säger han.

Strul när segraren skulle koras

Nittonårige Ahmed Abdullahi var med och plockade skräp för andra året i rad. Sedan dess har han fattat tycke för att hålla rent i naturen och källsortera.

– Jag brukar sortera hemma också. Jag har sagt till min mamma att vi måste börja med det, så nu är det det som gäller hemma.

Efter att ha knatat runt i en timme återvänder gruppen till startplatsen för att väga sitt byte. Tyvärr har den våg som medtagits av personalen på Skanska gått sönder, så den exakta siffran för gruppen slit kommer för alltid att vara okänd.

– Det är minst tio kilo i alla fall, ropar Bashir Ahmed nöjt.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS