Sävehof lanserar bröd – med klassiska partillebagarna

Handboll och bröd. Ohelig allians, konstigt eller helt naturligt? Sävehof och Cederleüfs & Svenheimers tycker att det sistnämnda stämmer och under onsdagen sålde man ett bröd i Partille Arena, där en del av intäkterna går till Sävehofs satsning på integration och att barn och unga ska ha det bra.
– Vad kan va bättre än att sälja bröd för ett sånt här ändamål, säger Anna Pennbrant, vd på Cederleüfs & Svenheimers.

ANNONS
|

Under onsdagen bjöds det på dubbla hemmamatcher i Partille Arena, men det var ovanligt mycket inredning på plats i lobbyn. Utöver att man hade rullat in en bil så fanns där också ett stånd där man sålde bröd och där publiken kunde provsmaka små snittar.

Det var första gången partilleborna fick smaka något som redan när solen går upp imorgon kommer vara en del av Cederleüfs & Svenheimers ordinarie sortiment.

Lyckligt havrebröd

Limporna kallas för ”#viställerupp-brödet”, eller ”Stefans Lucky Oat”, efter bagaren som tog fram receptet.

– Vår bagare stefan har tagit fram receptet. Att det blev Lucky Oat beror helt enkelt på att det är ett havrebröd och att man blir lycklig av att äta det, säger Cederleüfs & Svenheimers vd Anna Pennbrant.

ANNONS

LÄS MER:Listan: Här är talangerna som närmar sig landslaget

När Partille Tidning var på plats hade man sålt ett drygt dussin limpor av brödet och man räknade med att sälja ännu fler under kvällen.

– Det har gått över förväntan hitils.

Idéen väcktes när Cederleüfs & Svenheimers, som sponsrat Sävehof i många år, ville göra något mer konkret.

– Vi blev tipsade om att vi kunde stötta klubbens CSR-arbete och hade sedan ett väldigt kreativt möte där vi kom fram till att vi kunde ta fram den här produkten.

En del av intäkterna går till barn och unga

CSR står för ”Corporate Social Responsibility” klubbens arbete går bland annat ut på att stötta barn och unga som har det svårt samt att bedriva olika integrationsprojekt för att få ungdomar att mötas genom handbollen.

LÄS MER:Sävehof mötte gymnasieelever – i skräpduell: ”Det är kul”

Cederleüf-delen av Cederleüfs & Svenheimers har funnits i Partille sedan 1962 och efter att ha slagit ihop sig med det då Gamlestan-baserade Svenheimers driver man idag sju olika bageri och kaféer. Tre av dem finns i Partille.

Brödet kommer att säljas på samtliga platser och 10 kronor av intäkterna kommer att gå till Sävehofs CSR-arbete.

– Vad kan va bättre än att sälja bröd för ett sånt här ändamål, säger Anna Pennbrant.

Kan utvecklas till sötare bakverk

Projektet kommer att hålla på så länge det finns en efterfrågan, går det bra kan det dessutom dyka upp andra bakverk med Sävehofprägel, menar Anna Pennbrant.

– Det kanske inte stannar här. Det kan bli bullar, bakelser eller tårtor också. Vem vet?

Och hur smakade brödet då? Enligt Partille Tidnings reporter var det riktigt gott, speciellt med ett generöst lager smör på.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS