Sävedalsbo bar batong och kniv i köpcentrum – döms

En Sävedalsbo i 40-årsåldern har dömts till dagsböter för brott mot knivlagen, efter att han burit kniv och batong under ett besök i köpcentret Nordstan i Göteborg. I förhör med polis uppger mannen att han inte visste att det var en batong han promenerade runt med.
– Visste inte att jag hade en batong på mig. Trodde det var ett paraply, säger han.

ANNONS
|

Det var i början av juni som mannen greps av polis inne på Lidl i Nordstan, efter att han han kontrollerats av ordningsvakter som hittat en batong och en kniv på honom.

Det är olagligt att bära knivliknande föremål eller vapen utan giltig orsak och mannen misstänktes därför för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Trodde det var paraply

I förhör med polis erkänner mannen, som är i 40-årsåldern och bor i Sävedalen, men berättar att han inte var medveten om att han bar på en batong.

– Visste inte att jag hade en batong på mig. Trodde det var ett paraply, säger mannen.

ANNONS

Kniven hävdade han använt för att hjälpa sin mamma att sätta upp en lampa. Det framgår i det förundersökningsprotokoll som Partille Tidning tagit del av.

– Brytbladskniv hade jag på mig för att jag installerat en lampa hos mamma.

Får böter

Mannen uppger också att han egentligen inte hade för avsikt att ha med sig kniven på allmän plats, men att han inte hunnit hem efter att han hjälpt sin mor med sin lampa.

– Jag var aldrig hemma mellan för att lämna den, berättar mannen.

Polisen: Är det din kniv?

– Ja.

Polisen: Är det din batong?

– Nej och vet inte vems det är.

Nu har mannen dömts för det brott han misstänktes för i samband med att han greps. Påföljden blir dagsböter på på 50 kronor i 50 dagar, vilket motsvarar en summa på 2 500 kronor.

LÄS MER:Partillebo dödshotade polis: ”Kommer halshugga dig”

LÄS MER:Man knivhögg offer i huvudet med kockkniv – döms till fängelse

LÄS MER:Partillebo åtalad för människorov: ”Galen person"

ANNONS