Sävedalens IF fräschar upp – lägger ny gräsplan

Vallhamra IP:s naturgräsplan har sett bättre dagar, men nu ska den bytas ut mot en nyare och fräschare variant. Samtidigt som man byter planen passar Sävedalens IF som i dagsläget spelar i division 2 på att modernisera idrottsplatsen inför eventuella serieavancemang i framtiden.
– Vi har tillhört topplagen i serien i ett antal år, så det är inte orimligt att vi går upp. Då är det bra att vara förberedd, säger klubbens ordförande Karl-Johan Canestedt.

ANNONS

Både herrarna och damerna i Sävedalens IF spelar i fotboll i division 2. Hemmaborgen Vallhamra IP har en naturgräsplan, men den sjunger i dagsläget på sista versen och ska nu bytas ut.

Klubbens ordförande Karl-Johan Canestedt är nöjd.

– I samband med att Sävedalens AIK gör om sina löparbanor har kommunen äntligen gått med på att lägga om naturgräset. Tittar man på planen idag så ser man hur sidlinjen går i vågor och att den är ojämn och gropig idag. Avsaknaden av dränering har gjort att den satt sig, säger han och fortsätter:

– Nu när vi fått igenom att den ska läggas om så blir det jättebra.

Vallhamra IP moderniseras

I samband med att planen läggs om passar man också på att modernisera idrottsplatsen och säkra upp den för spel i division 1, där kraven på lagens anläggningar är större.

– Vi har tillhört topplagen i serien i ett antal år, så det är inte orimligt att vi går upp. Då är det bra att vara förberedd. I division 1 ställs lite högre krav. Mycket handlar om tillgänglighet och sittplatser, men också om säkerhet på så vis att man inte ska kunna gå in på anläggningen utan att passera en grind. Det ställs också krav på förberedelse för mediebevakning i form av fiberanslutningar och plattformar, säger Canestedt.

På lite längre sikt kan klubben också bli med ny träningsanläggning i form av en elvamannaplan som vetter mot Ugglumsleden. Kommunen förväntar sig att kunna dra igång detaljplanearbetet kring den anläggningen efter sommaren 2023.

– Det är jättespännande. Vi får se vad det landar i, säger Canestedt.

LÄS MER:Kommer ni ihåg årets stora sporthändelser i Partille?

LÄS MER:Ny konstgräsplan till Jonsereds IF – spelklar till våren

LÄS MER:Partilles lekplatser rustas upp – tio försvinner helt och hållet

ANNONS