Säsongens sista chans till fynd – på Allums tak

Idag har loppistrenden vuxit sig stark och konceptet är väletablerat då det finns mängder av loppisar att välja bland. I Partille anordnas veckans loppis på Allums tak – säsongens sista.

ANNONS
LocationPartille||

Flera tillfällen under året har minst ett par tusen besökare kommit till Allums takterass för att fynda massa fina prylar som någon annan inte längre behöver. I helgen är det sista chansen för den här säsongen. Syskonen Dagh har länge arrangerat bakluckeloppisen i Partille och är själva trogna loppisstammisar.

– På min fritid går jag mycket på bakluckeloppisar. Mina barn älskar det också. Man kan hitta så fantastiskt fina och originella saker, säger Sofia Dagh, syster till grundaren Christoffer Dagh.

Sofia Dagh har varit aktiv i företaget sedan dag ett, vilket var över tio år sedan. Idag jobbar hon med all kundservice och en del marknadsföring. Sofia berättar att hon upplevde färre antal bakluckeloppisar förr, vilket är därför hon tillsammans med sin bror startade företaget.

ANNONS

– Det fanns inte direkt någon stor bakluckeloppis i Västsverige när Christopher grundade vårt företag. Men nu finns det flera.

Hon berättar om fördelen med konceptet. Man kan tjäna lite extra pengar på saker som står hemma och dammar i garaget. Genom att samla ihop saker som man inte längre använder kan man packa ihop allt i bakluckan för att både tjäna lite extra fickpengar och göra ett klokt miljöval.

Bakluckeloppisar gynnar alla

Bakluckeloppisar gör både gott för plånboken och miljön och kan även vara ett roligt äventyr. Det är som att hitta en skattkista med prylar som nästan är gratis. Detta tycker Sofia Dagh gör bakluckeloppisar så fördelaktigt.

– Man kan hitta allt möjligt och unika saker som ingen annan har, säger Sofia och tillägger:

– Jag som har barn tycker verkligen det är bra med loppis. Man får jättefina saker för pengarna.

Hon besöker ofta bakluckeloppisar med sina barn, vilket hon tillsammans med andra barnfamiljer tycker är en bra erfarenhet. Hon menar att det är nyttigt då barnen lär sig stå och prata med kunder, lär sig pengars värde och allt om återanvändning.

– Det handlar inte bara om pengar, det är också roligt att se att grejerna kommer till användning igen.

Sofia Dagh upplever också att det är lättare att rensa hemma då man vet att sakerna kan komma till glädje för någon annan.

– Mina barn älskar att fynda saker och sälja vidare. Min dotter har pratat om Partille hela sommaren. Hon tycker det är så häftigt att sälja uppe på Allums tak.

På Allums takterass är säljarna i blandade åldrar. Enligt Sofia Dagh är det allt från barnfamiljer till pensionärer och många återkommer.

– Vi har en hel del stammisar som är där återkommande vilket är jättetrevligt. Det har blivit en mötespunkt för många tror jag.

Tips till säljare

– Jag är van att sälja mycket barnkläder och det som jag uppskattar är säljare som har sorterat i storleksordning, säger Sofia Dagh.

Sofia menar att när saker och ting är tydligt organiserade i butiksliknande sektioner så blir det tydligt för köpare vad som finns tillgängligt och därmed lättare för dem att hitta det som de söker efter.

– Man blir lätt trött om det inte är ordning och bara massa stora högar, säger Sofia och tillägger:

– Det är också bra att ha så mycket blandat som möjligt, då drar det till sig många besökare.

Ett ytterligare tips som Sofia betonar extra mycket är att allt mellan himmel och jord säljer. Hon menar att man inte ska slänga mindre önskvärda prylar.

– Det som man inte tror säljer, kommer någon annan garanterat vilja ha, säger hon med ett skratt.

Tips till köpare

Sofias främsta tips som erfaren loppisköpare är att ”ta det lungt” och ”inte stressa igenom allt”. Hon menar att man behöver nästan gå två eller tre varv för att inte missa något.

– Jag hittar alltid nya saker andra varvet som jag helt missade på första, säger Sofia med ett litet skratt.

Detaljer om helgen

I helgen kommer bakluckeloppisen på Allums tak äga rum för sista gången i år på lördag och söndag mellan klockan 11 till 15. Enligt Sofia Dagh brukar det vara högt tryck på takterassen och det finns upp till 150 platser som privata säljare kan boka. Enligt beräkningar brukar det komma runt 2 000 till 3 000 köpare.

Något som Sofia Dagh, tillsammans med samtliga arrangörer, funderar över är helgens oförutsägbara väderlek. Hon hoppas att det blir en solig dag utan regn.

– Man kan egentligen ha loppis i alla väder. På regniga dagar kan det till och med sälja väldigt bra. Men det blir såklart mer bökigt, säger Sofia Dagh.

LÄS MER:Anrika butiken öppnar pop-up i Allum

LÄS MER:Då är det loppis på Allums tak

LÄS MER:Megaloppis återvänder till arenan: ”Äntligen tillbaka”

LÄS MER:Åttaåriga Mathilda kan vara loppisens yngsta säljare

ANNONS