Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Så ser örtsaltet ut.
Så ser örtsaltet ut. Bild: Santa Maria

Santa Maria-krydda återkallas

Livsmedelsföretaget Paulig återkallar Santa Maria Örtsalt – eftersom den innehåller ett ämne som kan ge allergi.

Paulig återkallar kryddan Santa Maria Örtsalt, med bäst före-datum 29-04-2024, efter att man upptäckt att produkten innehåller ärtfiber, vilket inte är angivet på förpackningen.

– Ärtfiber kan i sällsynta fall orsaka allergiska reaktioner hos känsliga personer. Även om ingrediensen inte är inkluderad i EU:s allergenlista väljer vi att återkalla, säger Eva Berglie, Kommunikationschef på Paulig Scandinavia & Central Europe.

LÄS MER: Målmedvetna ungdomar tog sina första steg i gymnasievalet

Paulig ser nu över rutinerna för att liknande fel inte ska inträffa i framtiden. Företaget beklagar det inträffade och ber konsumenter som har köpt produkten att vända sig till Santa Marias konsumentkontakt för ersättning.

Felet i Santa Maria Örtsalt har orsakades av en felaktigt levererad ingrediens, vilket företaget inte upptäcktes vid ankomst. Den rätta ingrediensen, kaliumklorid, är snarlik ärtfiber i struktur och färg varför felet upptäcktes först när en ny leverans med rätt råvara användes.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.