Så vattenskadat är Leos Lekland: ”Oklart när vi kan öppna”

Ett rör sprang läck under skyfallet i måndags och Leos Lekland fylldes av vatten. Skadorna är omfattande och nu väntar ett gediget torkningsarbete.
– Vi får avvakta och se hur stora skadorna är, säger marknadschef Anders Forssten.

ANNONS

Inne på Leos Lekland på Laxfiskevägen går fläktarna varma och både möbler och mjuka mattor är flyttade och uppdragna för att golvmattan ska torka. På sina håll klatschar det fortfarande under skorna när du går fram men i det stora hela är det mesta av det synliga vattnen efter den stora läckan i måndags borta.

– Ja, vattnet är borttaget och nu ska allt torka, säger Anders Forssten och berättar att skyfallet över Partille i måndags fick ett rör att springa läck och vatten forsa ut i den stora byggnaden.

– Normalt sett har du hängrännor för att få bort regnvatten på utsidan av huset men på stora byggnader med platt tak så går det också rör för regnvatten inomhus. Trycket blev så stort att ett sådant rör gick av allt regnvatten rann in till oss istället för ut ur byggnaden, säger han.

Kan tvingas hålla stängt länge

Det hela hände under öppningstid och ett antal gäster och anställda fick snabbt utrymma lokalen och kalla på hjälp. Sedan dess är lokalen full av fläktar som står på för att torka upp all fukt som är kvar. Det är än så länge för tidigt att säga hur stor skada som läckan orsakat eller hur lång tid det kommer att ta innan Leos Lekland kan öppna igen.

– Vi vill ju inte ha stängt men det kan ta tid det här. Helt säker hela denna vecka men sannolikt längre också. Det pågår fortfarande undersökningar om hur stor del av lokalen som är fuktskadad.

Ur en rent ekonomisk aspekt så är det, enligt Anders Forssten, också för tidigt att säga alltför mycket. Mer än att stängningen naturligtvis drabbar verksamheten negativt men att själva vattenläckan går på försäkring.

– Allt talar ju för att det är ett fel i fastigheten och då är det fastighetsägaren som är ansvarig.

LÄS MER:Schack en sport för alla – men svårt att locka kvinnor

LÄS MER:Succé när A36 bjuder upp publiken på scen på Oluffs Galej

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS