Så smyckas Yllebron – kommunen bjuder skeptiker på konstrunda

Nu ska Yllebron bli vårfin. I maj målas den och samtidigt kan du gå en ”konstrunda för skeptiker”.
– Konst ska inte bara vara vacker, den ska väcka samtal och tankar, säger Maria Dahl, kultursamordnare.

ANNONS
|

Partille kommun fortsätter fylla centrum med muralmålningar. Näst på tur är Yllebron som målas i maj av konstnären Maria C Bernhardsson. I samband med det ordnar Partille kommun något de kallar en ”Konstrunda för skeptiker”.

– Jag hoppas många anmäler sig så vi tillsammans kan kika närmare på de olika verken och berätta mer om tanken bakom placeringen samt om vilka som gjort verken, säger Maria Dahl som är den som i första hand varit ansvarig för att Partille smyckats med målningar.

Finns något för alla

Offentlig konst har länge varit en het potatis och långt ifrån alla har varit positiva och det är av denna anledning kommunen nu lanserar sin konstrunda för de som är aningen tveksamma. Maria Dahl har sin och kommunens roll för den offentliga konsten klar för sig.

ANNONS

– Många uttrycker att de är glada över alla kreativa inslag och en del tycker det är onödigt, dyrt och fult. Min tanke kring konst är att det är likt mat och musik eller människor för den delen: helt omöjligt att alla ska gilla samma och härligt om det finns något för alla.

Besöker konstnären

Vandringen sker den 19 maj och ett av stoppen på vägen är Yllebron där konstnären Maria C Bernhardsson just denna dag målar sin muralmålning på brons pelare.

– Vi går genom stadsparken där vi nu har flera skulpturer med vitt skilda uttryck nära varandra och så avslutar vi i Partille herrgård med fika och mer samtal om konst, säger Maria Dahl.

LÄS MER:Mer graffiti i centrum – när grådassig bro får färg

LÄS MER:Adam vill explodera med sin konst – här syns den i Partille

LÄS MER:Muralmålningar väcker stolthet

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS