Så ser Partilleborna på rådande krigsläge och bunkringsbehov

ANNONS

Kriget i Ukraina har fått många att oroa sig och bunkring har än en gång blivit en trend i Sverige. I Partille har de under de senaste veckorna gått åt konserver och jodtabletter men hur mycket oroar sig egentligen gemene man i kommunen? När Partille Tidning gick ut på stan för att undersöka frågan var Partilleborna överens om att man inte bör vara rädd för en invasion i Sverige.

Har massor av knäckebröd hemma

– Jag ligger inte vaken och tänker att det kommer att komma hit, säger Karin Careborg. Sedan kollar jag och lyssnar inte så ofta på nyheter nuförtiden då det ofta visas gråtande människor och det blir lite av ett övergrepp av att visa det.

Att bunkra mat är inget hon gör mer än att redan sedan tidigare omedvetet ha massor av knäckebröd hemma. Det gör inte heller Partillebon Hanna Ragnarsson.

– Jag är inte orolig för att det ska komma till Sverige. Många är rädda då vi har skickat vapen men det har andra länder också gjort.

Likaså känner Mariam Hamraz.

– Nä, jag är inte orolig. Jag tror inte att det kommer bli krig här i Sverige.

Vad tycker du om att det är människor som börjar bunkra nu?

– Jag kan inte säga att det är bra eller dåligt. Vissa är väl rädda för hur framtiden kommer att se ut.

Ger sitt stöd till ukrainska folket

Även om de ovannämnda Partilleborna inte oroar sig för att Sverige ska bli drabbat uttrycker de sitt stöd för ukrainare.

– Det finns en Facebook-grupp där det skrivits om att skänka barnkläder men jag har inte det tyvärr. Jag önskar dem all välgång. Det är förfärligt att ett vanligt fredligt land bombarderas, säger Karin Careborg.

Partillebon Frida Altie menar att folk från tidigare krigsdrabbade länder kan känna oro.

– Det är klart att man är orolig, det är inte roligt med krig men det finns onda människor. Man undrar när det ska ta slut.

Att folk bunkrar är något hon dock inte förstår sig på.

– Fy fan, ursäkta men man ska inte skapa problem när det inte finns ännu.

LÄS MER:Första flyktingarna i Partille – Iryna Hnativ vill tillbaka till Lviv

LÄS MER:Hesa Fredrik ljuder som vanligt: ”MSB betonar att det är ett test”

LÄS MER:Östhjälpen arrangerar Ukrainainsamling: ”Jag skulle tippa på att få in 70 tusen”

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS