Så goda är pizzorna på jättekedjans Partille-filial

Sannegårdens Pizzeria har numera 25 filialer. En av de nyaste ligger i Brodalens industriområde. Lunchkollen är såklart på plats för att se om Sveriges bästa pizzeria 2020 håller ställningarna.

ANNONS
|

När Sannegårdens Pizzeria öppnade sin första pizzeria i gränslandet mellan Eriksberg och ... just det, Sannegården på Hisingen så spred sig snabbt ryktet om att pizzorna var något i hästväg goda. Och stora.

Ryktet visade sig stämma och Sannegården blev i flera år på raken utsedd till Sveriges bästa pizzeria av kunderna på onlinepizza.se. De drabbades också av total hybris och har sedan starten startat ytterligare 24 Sannegårdens Pizza på ställen så långt bort som i Lilla Edet. På senare tid har de tagit över Family Thais plåtskjul i Brodalen och vill därmed missionera med sin pizza även i Partille.

ANNONS

Mycket folk

Lever Sannegården fortfarande upp till utmärkelsen ”Sveriges godaste pizzeria” eller har vi med gamla meriter att göra? Lite både och blir nog omdömet efter en klassisk kebabpizza och en kebabtallrik på den mycket spartanska uteserveringen med utsikt över trafiken på Brodalsvägen. Vi har, enkelt uttryckt, suttit i trevligare miljöer men inomhus är inte mycket bättre och vi vill ta tillvara på det sista av sommaren.

Klockan är strax efter 12 och det är mycket folk på plats, ändå kommer pizzan och tallriken till bordet snabbt. Välgräddad pizza och krispiga pommes, gott och tunt hyvlat kebabkött. Men också enormt mycket sås och gigantiska portioner. Hur en av oss lyckas få ner hela kebabtallriken är en gåta, trots hunger lämnas en dryg tredjedel av pizzan kvar. Det är helt enkelt för mycket mat på en gång, vi blir mätta av att bara titta på tallrikarna. Något mindre hade varit mer aptitligt.

Osten smakar mycket

Kebabtallriken är en typisk sådan där ett särskilt plus utdelas för finskuren och fräsch rödlök och pizzan har det som alltid varit signifikant för Sannegårdens pizzor: en smakrik ost. En detalj som inte ska underskattas i kampen om oss pizzasugna.

Maten: 4

Sveriges bästa pizza? Nja, knappt ens bäst i Partille. God och med ost som smakar något men för mycket sås. Något som för övrigt också gäller för kebabtallriken. Dessutom: är det nödvändigt med riktigt så mycket mat?

Miljön: 2

Ja, vad ska man säga? Ett plåtskjul är ett plåtskjul och ett industriområde ett industriområde. Brodalen är inte så värst inbjudande.

Totalt: 3

Vi är glada att Sannegården valt att etablera sig i Partille, det kan få fart på de andra pizzeriorna att steppa upp sitt game. Synd bara att den ligger där den ligger.

LÄS MER:Fullt pådrag på Furulunds Pizzeria – så god är pizzan

LÄS MER:Partilles finaste pizzeria behöver en egen kebabsnurra

ANNONS