Så blir de nya bostäderna i Ramselyckan i Öjersjö

I våras var det säljstart för lägenheterna i HSB:s bostadsrättsförening Ramselyckan som byggs i Öjersjö. Enligt säljaren Sofie Esmyr har de sålts rekordsnabbt – till helgens visning fanns endast sju av de 81 lägenheterna kvar till salu.

ANNONS

Under söndagen var det visning av HSB:s kommande bostadsområde i Öjersjö, bostadsföreningen Ramselyckan. Strax intill området där de åtta röda tvillinghusen planeras ligga har en visningsbod placerats vilken under dagen varit välbesökt.

– Vi säljer ju allt på ritning och eftersom vi inte hunnit bygga någonting än är det här det som vi kan visa upp, utöver bilderna på hemsidan, säger Sofie Esmyr, HSB:s säljare av nyproduktion.

Hon har sedan säljstarten i våras varit i kontakt med en hel del spekulanter och att efterfrågan på bostäderna är stor råder det inga tvivel om.

– Det här har gått rekordsnabbt, det var jättehög efterfrågan redan i början när vi släppte lägenheterna. Just nu finns det sju lägenheter kvar av 81 med inflyttning andra halvan 2023 och vi har inte ens börjat bygga än, säger hon.

LÄS MER:Partillebo säger upp tio hyresgäster som hyr ut olovligt

”Undrar hur solen kommer att ligga”

Bygget är en del av det nya området Gökegård som planeras bestå av totalt drygt 500 bostäder när allt står klart.

Bostäderna i Ramselyckan har varit till salu sedan den 26 maj förra året och de lägenheter som säljs har varit tvåor, treor och fyror. Priserna skiljer sig från 2,7 miljoner till fem miljoner beroende på storlek, en tvåa ligger på 59 kvadratmeter och största fyran ligger på 107 kvadratmeter.

Det är inte ovanligt att köpare promenerar förbi på området för att se hur bygget går. Enligt Sofie Esmyr är det många som ser fram emot att se hur slutresultatet blir.

– Många spekulanter kommer hit och undrar kring detaljer som hur solen ligger, om det blir insyn och vilken inredning man kan välja själv. De uppskattar nog att vi finns här, att de får någon att prata med och få sista känslan, säger hon.

LÄS MER:Jackpot för villaägarna i Partille – när bostadspriserna skjuter i höjden

Köparen: Villasäljaren och det unga paret

Med hjälp av de små modellerna av området blir det lättare att visualisera. Många av köparna ska särskilt ha efterfrågat stora uteplatser och balkonger, vilket Sofie Esmyr menar att man får här.

– Förutom att det är högt i tak, ungefär 2,7 meter, så är det också minst 20 kvadratmeter stora balkonger om inte mer beroende på lägenhetens storlek. Det uppskattas då många av de som köper kommer från att bo i villa, säger hon.

Den typiska köparen som valt att slå sig ner i Ramselyckan menar Sofie Esmyr kan kokas ner till två målgrupper.

– Den ena är villasäljaren i Öjersjö som letar efter något enklare men som ändå har en hög standard och att boendet ligger lite skyddat. Där ligger medelåldern på 40 till 90 år, säger hon.

LÄS MER:Han är byggherren med ”lådhusen” på Sävedalens köpgata

Har saknat en matbutik i centrum

Den andra typen är det unga paret, vilket hon menar ger en rolig bredd.

– Antingen har man redan små barn eller så är man gravid. Det kan också vara att man har planer på att börja bygga en familj inom en snar framtid. Gemensamma nämnaren här är att man tänker att stan har gjort sitt.

Området i Öjersjö utmärker sig med sin natur och sjönära läge, vilket också utmärker de som väljer att flytta dit – en förkärlek för närheten till skog och mark. Men utan att göra avkall på närheten till stan.

– Det tar ju bara runt 20 minuter med bussen in till Korsvägen härifrån vilket man ser att det finns en efterfrågan på. Det som Öjersjö saknat har varit ett centrum med en matbutik men även det är ju på gång att komma nu. Det gör att man kan växa ännu mer, säger Sofie Esmyr.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS