Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Partille kommun
Bild: Partille kommun

Så vill kommunen nå områden med låg vaccinationsgrad - ”Det gynnar alla”

Anneberg och Björndammen utmärker sig som de områden med klart lägst vaccinationsgrad mot covid 19 i Partille. Nu satsar kommunen på drop in-vaccination med underhållning mitt i bostadsområdena.
– Vi sänker tröskeln för vaccination, säger Kristina Svensson, förvaltningschef för Kultur- och fritid.

LÄS MER: Efter klagomålen: Nytt grus till gångslingan vid Prästtjärn

I många delar av Partille är vaccinationstäckningen hög och i vissa fall riktigt hög men några områden har halkat efter redan från början. I ett försök att komma tillrätta med problemet anordnar kommunen nu familjevänliga drop in-vaccinationer mot covid 19 i flera av de områden där täckningen är lägre.

– Vi har bett regionen om en riktad insats i dess områden och under två tillfällen 23-24 november och 30 november till 1 december så finns vi i Anneberg och Björndammen, säger Kristina Svensson som beskriver projektet som ett riktigt nätverksprojekt där många aktörer är delaktiga. Skolan och HSB lånar ut lokaler, fastighetsägarna hjälper till med att sprida information till sina hyresgäster och kyrkan och andra verksamheter bidrar med volontärer.

– Det känns otroligt fint att så många ställer upp. Det gynnar alla om så många som möjligt håller sig friska, säger hon.

LÄS MER: Efter elva år – nu lämnar Christina och Soner Sävedalens Saluhall

Underhållning på köpet

Drop in-vaccinationerna under de två tillfällena görs för att ”sänka tröskeln” för vaccination. Kanske har boende i områdena haft svårt att få information? Kanske har de tagit dos ett men inte dos två? Kanske har de sett vad som kan hända med de som inte vaccinerat sig och nu vill göra slag i saken? Oavsett skäl så ska möjligheten att kunna vaccinera sig göras så enkel och smidig som möjligt. Och dessutom med lite underhållning på köpet.

– Vårt mål är inte i första hand att övertyga de skeptiska utan nå dem som vill men inte kunnat. Vaccinationscentralen kommer att vara mitt i bostadsområdet och det blir eldshow utanför Björndammens skolmatsal, räddningstjänsten visar sin brandbil och ABF ordnar ansiktsmålning i sin lokal i Anneberg. Vi hoppas på succé, säger Kristina Svensson.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.