Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Så påverkas Partille arena av de nya restriktionerna

Under tisdagen gick regeringen ut med nya restriktioner för att minska smittspridningen av covid-19.
Från och med den 23 december träder de i kraft, något som kan påverka framtida arrangemang på Partille arena.
– Jag håller på att diskutera med de arrangörer som har grejer hos oss under tiden som restriktionerna gäller, säger Håkan Axlid, bokningsansvarig på arenan.

Vid klockan 14 på onsdagen höll regeringen en pressträff, där man meddelade att nya restriktioner skulle införas den 23 december, för att försöka stävja den ökade smittspridningen av coronaviruset.

Bland annat kommer evenemang som har fler än 500 personer i publiken att påverkas, något som kan ställa till det för Partille arena.

De som besöker arenan kommer precis som tidigare att behöva visa upp vaccinpass vid exempelvis konserter. Är publikantalet större än 500 behöver man dock utföra ytterligare åtgärder för att minska smittspridningen, genom att hålla ett säkerhetsavstånd mellan sällskapen.

Kom inte som en chock

Håkan Axlid, produktions- och bokningsansvarig på Partille arena vidareutvecklar:

– Är man över 20 personer i publiken behöver alla sitta. Blir det över femhundra så behövs ett säkerhetsavstånd på en meter mellan varje sittande sällskap på åtta personer.

LÄS MER: Då öppnar ishallen efter felborrningen

Beskedet kom inte som en chock för Håkan Axlid, som haft på känn att kraven skulle skruvas till.

– Jag var lite beredd och fått lite förhandsinfo från olika håll, säger han.

För dialog med arrangörerna

De nya restriktionerna gäller än så länge bara mellan den 23 december och den 16 januari. Det innebär att två evenemang på arenan riskerar att påverkas. Dels är det hiphopparna ODZ som ska spela den 29 december samt ”Grease – På Turné” den 15 samt 16 januari, där man kan behöva göra anpassningar.

Exakt hur det blir håller företrädare för arenan på att reda ut med arrangörerna av ovanstående evenemang.

– Jag håller på att diskutera med de arrangörer som har grejer hos oss under tiden som restriktionerna gäller. Men jag har inget besked jag kan gå ut med i dag, säger han.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.