Antalet utfärdade parkeringsanmärkningar ha minskat i Partille.
Antalet utfärdade parkeringsanmärkningar ha minskat i Partille. Bild: Daniel Elfvelin

Så många p-böter delas ut i Partille

Siffror från Transportstyrelsen visar att antalet utfärdade parkeringsanmärkningar minskar i Partille kommun. Men fortfarande utfärdas en hel del varje månad, i snitt tre per dag i år.

ANNONS
LocationPartille||

Att komma tillbaka till sin parkerade bil och se en gul lapp under vindrutetorkan är sällan roligt. Men siffror från Transportstyrelsen visar att allt färre parkeringsanmärkningar delas ut i Partille med åren.

Exakt vad det beror på kan inte kommunens trafiksamordnare Torbjörn Andreassons svara på, men som med så mycket annat så skulle enligt honom covid-19 kunna vara boven i dramat.

– Antalet utfärdade parkeringsanmärkningar har minskat sedan 2020, vilket troligtvis är kopplat till pandemin. Jag tror att fler kommuner upplever samma sak.

Liknande situation i flera kommuner

Under de kommande dagarna kommer Torbjörn Andreasson ha en avstämning med Partilles parkeringsentreprenör, som även granskat andra kommuner, för att ta reda på om grannkommunerna upplevt liknande bild.

ANNONS

– Då den ansvarige på p-bolaget fortfarande har semester har jag för närvarande inte något komplett svar till varför antalet parkeringsanmärkningar minskat.

Tre p-böter per dag

År 2018 delades 1617 parkeringsanmärkningar ut i kommunen. Statistik från i fjol påvisar en minskning till 1044 stycken. Fram till sista juli i år hade 640 parkeringsanmärkningar delats ut, vilket i snitt blir tre per dag.

Det finns även en minskning gällande antalet undanröjda parkeringsanmärkningar: från 32 till 2 stycken.

LÄS MER:Familjen Lövhall gräddade våfflor – fick gratis semester

LÄS MER:Säckvis med sopor kastas intill återvinningen vid Willys

ANNONS