Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Antalet utfärdade parkeringsanmärkningar ha minskat i Partille. Bild: Daniel Elfvelin
Antalet utfärdade parkeringsanmärkningar ha minskat i Partille. Bild: Daniel Elfvelin

Så många p-böter delas ut i Partille

Siffror från Transportstyrelsen visar att antalet utfärdade parkeringsanmärkningar minskar i Partille kommun. Men fortfarande utfärdas en hel del varje månad, i snitt tre per dag i år.

Att komma tillbaka till sin parkerade bil och se en gul lapp under vindrutetorkan är sällan roligt. Men siffror från Transportstyrelsen visar att allt färre parkeringsanmärkningar delas ut i Partille med åren.

Exakt vad det beror på kan inte kommunens trafiksamordnare Torbjörn Andreassons svara på, men som med så mycket annat så skulle enligt honom covid-19 kunna vara boven i dramat.

– Antalet utfärdade parkeringsanmärkningar har minskat sedan 2020, vilket troligtvis är kopplat till pandemin. Jag tror att fler kommuner upplever samma sak.

Liknande situation i flera kommuner

Under de kommande dagarna kommer Torbjörn Andreasson ha en avstämning med Partilles parkeringsentreprenör, som även granskat andra kommuner, för att ta reda på om grannkommunerna upplevt liknande bild.

– Då den ansvarige på p-bolaget fortfarande har semester har jag för närvarande inte något komplett svar till varför antalet parkeringsanmärkningar minskat.

Tre p-böter per dag

År 2018 delades 1617 parkeringsanmärkningar ut i kommunen. Statistik från i fjol påvisar en minskning till 1044 stycken. Fram till sista juli i år hade 640 parkeringsanmärkningar delats ut, vilket i snitt blir tre per dag.

Det finns även en minskning gällande antalet undanröjda parkeringsanmärkningar: från 32 till 2 stycken.

LÄS OCKSÅ: Familjen Lövhall gräddade våfflor – fick gratis semester

LÄS OCKSÅ: Säckvis med sopor kastas intill återvinningen vid Willys

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.