Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Så god är pizzan på Vallhamra Pizzeria

Instagramstjärnan Kebabskatt berömmer kebabpizzan på Vallhamra Pizzeria. Då måste vi naturligtvis också dit och göra en Lunchkoll.

7,5 av 10. Där har ni betyget Vallhamra Pizzeria fick av Kebabkungen Viktor Skatt, som driver Instagramkontot @kebabskatt som testar alla kebabpizzor i Göteborgsområdet. Han skrev: ”Jag bjuds en stabil kebabpizza som håller måttet och som gör mig glad, det är en pizzeria som den lokala klientelen bör vara stolt över. Servicen är dessutom god och bagarn är pratglad. Pluspoäng, efter att ha åkt till Vallhamra torg på rekommendation.” Lunchkollen vill såklart inte vara sämre utan packar in oss i automobilen och parkerar snällt utanför Ica för vad vi hoppas ska bli en storartad pizzaupplevelse. Resultatet? Jodå, absolut men det återkommer vi till.

Bländande ljus

Vi klämmer oss ner längst in i ett hörn där två restaurangsoffor omringar ett bord och det första som slår oss, samtliga tre i sällskapet, är ljuset från taklamporna. Ni vet en sådan där scen i en science fiction-film där någon liksom ska kliva in i en annan dimension och möts av att allt är så bländande vitt att personen i fråga måste blunda OCH hålla för ögonen samtidigt? Ungefär så känns det på Vallhamra Pizzeria och vi ser än mer sorgligt vinterbleka ut än vi egentligen är. Skruva ner en smula?

Välskapta pizzor

Menyn är stor men vi fastnar snart för en Ararat (kebabkött, skinka, lök), en Sebastian Special (kyckling, ananas, banan, curry) och en klassisk kebabtallrik. Just idag är bagaren inte så pratglad utan fokuserar på att få vår mat till bordet och det är tur det: det där berömda tunnelseendet vid hunger närmar sig med stormsteg. Och ta oss tusan om inte pizzorna och tallriken står framför oss på något som måste betraktas som rekordtid. Trots denna sprint är bottnarna välgräddade, kanterna krispiga och fyllningen inte det minsta rinnig. Det är välskapta pizzor utan jidder, precis som vi vill ha våra ”vanliga” pizzor. Sebastian har fått till sin special där kycklingen ingår äktenskap med den heliga treenigheten curry, ananas och banan. En 70-talsrätt som topping på en pizza fungerar alldeles utmärkt.

Klen sås

Kebabpizzan, som ju var den som lockade hit oss, är inte heller dum alls och framförallt är det köttet från det rullande tornet i köket som gör den god. Tunt, gott kryddat och rätt hårt stekt. Däremot ångrar vi att vi inte tog stark sås, den som ligger i som standard är alltför klen i smaken. Den återfinns också på kebabtallriken som förutom att den är sjukt stadig inte gör mycket väsen av sig.

Maten: 4 av 5

Utmärkta kvarterspizzeria-pizzor som har det som krävs oavsett om det handlar om lunch, bakisbukfylla eller familjemiddag en stressig onsdag.

Miljön: 3 av 5

Hemsk ljusstyrka på lamporna i taket förtar möjligheten att njuta av att Vallhamra Pizzeria är både modern och trevligt inredd.

Totalt: 3 av 5

Nära en fyra totalt men betygen för både mat och miljö är svaga och vi landar på en trea. Vi håller dock med Kebabkungen: En pizza Vallhamra kan vara stolta över.

LÄS MER: Partilles bästa lunchrestauranger – PT listar recensionerna med högst betyg

LÄS MER: Fullt pådrag på Furulunds Pizzeria – så god är pizzan

LÄS MER: Kulturhuslunch med känsla av myndighet på Kulturum

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.