Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Sävehof-tränaren om Bengan: ”Före sin tid”

Inför Sävehofs tuffa måstematch mot Ystad i semifinalserien, nåddes Sävehofs tränare Michael Apelgren av beskedet att Bengt ”Bengan” Johansson avlidit.
Nu hyllar han ikonen, som han menar präglat hans och andra tränares sätt att leda sina lag.
– Det är en sorglig dag. Han är den enskilda person som betytt mest för svensk handboll, säger Apelgren.

Under måndagskvällen står Sävehof inför en jätteutmaning. Man ligger under med 0–2 i semifinalserien mot Ystad och måste vända serien till 3–2 för att ta sig vidare.

Under förberedelserna nåddes laget, deras tränare Michael Apelgren och hela Handbollssverige av att Sveriges mest framgångsrika handbollstränare genom alla tider, Bengt ”Bengan” Johansson gått ur tiden.

Hyllar Bengan Johansson

Partille Tidning tog ett snack med Michael Apelgren, som vill uppmärksamma Bengan för allt han åstadkommit för svensk handboll.

– Det är en sorglig dag. Han är den enskilda person som betytt mest för svensk handboll, det tror jag många skriver under på, säger Apelgren och fortsätter:

– Det fina med honom är att han på något sätt satt standarden och han var före sin tid med sitt ledarskap. Jag tror att det påverkat alla oss som är ledare inom handbollen idag och är en stor förebild.

Gjorde handbollen folkkär

Har du några personliga minnen av Bengan?

– Jag hade egentligen inte så mycket med honom att göra som aktiv spelare, men däremot är jag en del av den generation som växte upp med att följa det svenska landslag han coachade på tv. Vem vet, det kanske var det som fick en att hysa den kärlek för sporten som man gör och har bidragit till att man jobbat med den sen dess.

– Han ska ha mycket cred för att han fick handbollen att bli mer populär, även fast han så klart inte är ensam om det.

Bengt Johansson ledde Sverige till hela 13 medaljer på 16 mästerskap och avled 79 år gammal, efter en tids sjukdom. Han sörjs närmast av sin sambo och sina två barn.

LÄS OCKSÅ: Sävehof snickrar på – för idrott på lika villkor

LÄS OCKSÅ: Vilken klubb har snyggaste emblemet i Partille?

LÄS OCKSÅ: Möt Frölundas ordförande – vem är egentligen Mats Grauers?

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.